Božićni vijenac s kremom od kuhanog vina

by Slavonka

Ako niste vješti s dekoriranjem kolača, ovo je jedan od jednostavnijih načina na koji možete napraviti pravu jestivu dekoraciju za vaš blagdanski stol. Ne trebaju vam skupi slastičarski alati ili modlice! Potrebni su vam proizvodi Dr.Oetkera i malkoc volje !

Ovaj recept za biskvit je moj „go to“ recept. Izrazito jednostavan a sve sastojke uvijek imam kod kuće. Posebnost ove torte je i u kremi od kuhanog vina. Reduciranjem kuhanog vina dobijete jedan odličan sirup kojim onda aromatizirate bilo koju baznu kremu i dobijete pravu adventsku poslasticu!
Mljac!

Božićni vijenac s kremom od kuhanog vina 🎄

Ako niste vješti s dekoriranjem kolača, ovo je jedan od jednostavnijih načina na koji možete napraviti pravu jestivu dekoraciju za vaš blagdanski stol. Ne trebaju vam skupi slastičarski alati ili modlice! Potrebni su vam proizvodi Dr. Oetker Hrvatska i malkoc volje 😊U ovoj tortici je krema od kuhanog vina 😀 😀 da,da! Dijelim s vama moj recept koji sam sebično čuvala jako dugo 😀 ali krema je toliko fina da ju morate probati! 😀 Da čujem, tko voli kuhano vino? 😀 Ruke gore 😀 Recept je ovdje:https://slavonka.com.hr/2019/12/17/bozicni-vijenac-s-kremom-od-kuhanog-vina/

Posted by Slavonka on Tuesday, December 17, 2019

Božićni vijenac s kremom od kuhanog vina

Ako niste vješti s dekoriranjem kolača, ovo je jedan od jednostavnijih načina na koji možete napraviti pravu jestivu dekoraciju za vaš blagdanski stol. Uncategorized Božićni vijenac s kremom od kuhanog vina European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Biskvit (za mali kalup od 18cm)
  • 2 jaja
  • 90 g brašna
  • 100 g šećera
  • 20 g Dr.Oetker kakaa
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • ½ Dr.Oetker praška za pecivo
  • 50 ml toplog mlijeka
  • *
  • Sirup od kuhanog vina:
  • 400 ml vina Cabernet sauvignon
  • 6 žlica šećera
  • 1 limun
  • 3 zvjezdasta anisa
  • 2 kore cimeta
  • 5-8 klinčića
  • đumbira po želji
  • *
  • Bazna krema:
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 3 žlice mascarponea
  • *
  • Dekorativna krema:
  • 1 vrećica Dr.Oetker šlag pjene
  • 100 ml mlijeka
  • 1 Dr.Oetker kremfix
  • *
  • Zelena Dr.Oetker boja
  • Dekoracije:
  • Dr.Oetker dekorativne pahuljice i borovi

Instructions

  1. Prvo ispecite biskivt. Odmah uključite pećnicu na 180 stupnjeva i pustite da se grije. Donji dio kalupa obložite papirom za pečenje a rubove premažite suncokretovim uljem.
  2. U sito stavite sve suhe sastojke osim šećera – brašno, Dr.Oetker kakao, Dr.Oetker prašak za pecivo. Prosijte.
  3. U posudu za miksanje dodajte jaja, šećer i ulje. Miksajte dok se sve ne sjedini. (cca. 5 minuta).
  4. Dodajte suhe sastojke i opet miksajte dok se ne sjedini.
  5. Dodajte mlijeko i sjedinite još jednom.
  6. Smjesu istresite u kalup i pecite u pećnici 20-25 minuta.
  7. Za kremu, prvo napravite sirup. Sve sastojke za sirup od kuhanog vina dodajte u posudu i pustite da zakuha konstantno miješajući kako vam šećer ne bi zagorio.
  8. Kada je vino prokuhalo, smanjite vatru i kuhajte na lagano još barem 15-20 minuta, dok se ne reducira. Sada ne morate miješati.
  9. Kada je sirup gotov, procijedite ga od začina i ostavite ga  da se ohladi.
  10. U posebnoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag i mascarpone sir. Dodajte sirup od kuhanog vina i sjedinite.
  11. Pripremite si dekorativnu kremu od Dr.Oetker šlag pjene. Pripremite ju po uputstvu i dodajte joj 1 Dr. Oetker kremfix. Obojite ju novim pigmentiranom Dr.Oetker tekućom zelenom bojom! Doista će vam trebati svega koja kapljica da postignete odličnu boju!
  12. Ohlađeni biskvit prerežite po pola i u sredini čašom izdubite rupu kako bi nalikovao božićnom vijencu.
  13. Biskivt premažite kremom od kuhanog vina. Poklopite (VIDI VIDEO) pa premažite zelenom kremom.
  14. Ukrasite dekoracijama Dr.Oetker i pospite šećerom u prahu kako bi zasniježili tortu 😊
  15. Ohladite i poslužite uz što drugo nego uz kuhano vino 😊

You may also like

Leave a Comment