Mini tortice od maka i limuna

by Slavonka

Kad proljeće pokuca i sve zamiriše na slatko odmah je sve nekako ljepše. Upravo ova tortica miriši na proljeće, na slatko i budi najljepše uspomene…

Video priprema

Ovaj recept vam donosim u suradnji s Dr.Oetker Hrvatska kao ponosni Dr.Oetker ambasador!

Kad proljeće pokuca i sve zamiriše na slatko odmah je sve nekako ljepše. Upravo ova tortica miriši na proljeće, na slatko i… Imal' šta slatko? Mini tortice od maka i limuna European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

MINI tortice od MAKA I LIMUNA

Kad proljeće pokuca i sve zamiriše na slatko odmah je sve nekako ljepše. Upravo ova tortica
miriši na proljeće, na slatko i budi najljepše uspomene...

Ingredients

  

Za biskvit

  • 260 g glatkog brašna
  • 1 vrećica Dr.Oetker praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 3 žlice mljevenog maka
  • 3 jaja sobne temperature
  • 1 žličica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
  • 4 žlice soka od limuna
  • 1 vrećice Finesse Dr.Oetker arome od limuna
  • Po želji malo svježe limunove korice

Krema

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 200 g krem sira
  • 150 g mascarpone sira
  • 1 vrećica Dr.Oetker limun šećera

Dekoracija

  • 1 vrećica Dr.Oetker Mirror glazea
  • 1 žličica Dr.Oetker tekuće crvene boje
  • 30 g Dr.Oetker bijeli fondant
  • Par vrećica Dr.Oetker perlica

Instructions

 

  • Uključite pećnicu na 180 stupnjeva i pustite ju da se grije. Posudu za pečenje obložite
    papirom za pečenje. Koristite veliku posudu za pečenje pošto ćemo rezati male
    tortice.
  • U posudu za miksanje dodajte jaja i šećer. Miksajte na srednjoj brzini dok
    se smjesa ne udvostruči.
  • U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke – brašno, Dr.Oetker prašak za
    pecivo, malo soli, mljeveni mak  i Dr.Oetker Finesse aromu limuna.
  • Suhe sastojke postepeno dodajte mješavini jaja i šećera uz konstantno
    miksanje.Na kraju dodajte limunov sok i , ako želite, svježe ribane limunove korice.
  • Biskvit ravnomjerno rasporedite po posudi za pečenje i pecite 20-25 minuta,
    dok ne dobije slabije zlatnu boju.
  • Dok se biskvit peče, pripremite kremu. U posudu za miksanje dodajte vrhnje
    za šlag i 1 Dr.Oetker limun šećer. Miksajte 2 minute.
  • Zatim dodajte krem sir i mascarpone sir i miksajte još 3 minute samo da se
    sastojci sjedine.
  • Kada je biskvit ohlađen, okruglim rezačem izrežite male biskvite za
    tortice.
  • Ovisno o tome koliko visoku torticu želite, toliko biskvita složite
  • Svaki biskvit premažite kremom i slažite jedan na drugi. Torticu premažite kremom i izvana i stavite ju u hladnjak na 2h kako bi bila spremna za mirror glaze.
  • Dok se hladi tortica, možete od Dr.Oetker fondana pripremiti dekoracije poput zečjih ušiju i nosa. Kada su tortice ohlađene, pripremite Mirror glaze.
  • U kipuću vodu uronite vrećicu Mirror glazea na 2 minute. Pažljivo izvadite iz kupke, osušite papirnatim ubrusom i sadržaj vrećice istresite u posudu.
  • Dodajte željenu boju i ostavite Mirror glaze da se prohladi 5 minuta. Tortice izvadite iz hladnjaka i hladne ih prelijte Mirror glazeom.
  • Bitno je da uspijete odjednom preliti kako želite jer je teško nadograditi ovu glazuru jer se stišće.
  • Za kraj, ukrasite Dr.Oetker ukrasima od fondanta i uživajte u okusu proljeća.

Video

You may also like

Leave a Comment