Pita od limuna

by Slavonka

Još jedan desert za prizivanje ljeta! Ta aroma limunove korice u finom, prhkom tijestu s maslacem! Uh! Vjerujem da si možete zamisliti tu kombinaciju!


#DrOetkerambassador

Još jedan desert za prizivanje ljeta! Ta aroma limunove korice u finom, prhkom tijestu s maslacem! Uh! Vjerujem da si možete zamisliti tu kombinaciju! Imal' šta slatko? Pita od limuna European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Pita od limuna

Još jedan desert za prizivanje ljeta! Ta aroma limunove korice u finom, prhkom tijestu s
maslacem! Uh! Vjerujem da si možete zamisliti tu kombinaciju!

Ingredients

  

Podloga

  • 85 g šečera
  • 170 g maslaca sobne temperature
  • 1 žličica Dr.Oetker ekstrakta vanilije
  • 70 g Dr.Oetker mljevenih badema
  • 180 g oštrog brašna

Limun krema

  • 500 ml mlijeka
  • 4 žumanjka .
  • 1 vrećica Dr.Oetker vanilin šećera
  • 6 žlica šećera
  • 1 žlica Dr.Oetker gustina
  • Korica od tri limuna
  • Sok od 1 limuna

Meringue poljupci

  • 4 bjelanjka .
  • 1 prstohvat soli
  • 15 žlica šečera
  • 1 vrećica Dr.Oetker limun šećera

Instructions

 

Podloga

  • Prvo pripremite tijesto. U posudi miksajte
    maslac i šećer dok ne postane kremasto. Dodajte ekstrakt od vanilije i još
    kratko miksajte!
  • Dodajte mljevene bademe i miksajte dok se
    ne sjedini. Na kraju dodajte oštro brašno i miksajte
    dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
  • Mrvičasto tijesto pretresite na prozirnu foliju, zatvorite sa svih strana i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  • Nakon što se tijesto ohladilo, rasporedite ga ravnomjerno u kalup za pitu! Pecite na slijepo, na 180 stupnjeva 15-20 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.
  • Ako imate utege za pečenje pite na slijepo, dodajte. Ako nemate, možete koristiti grah. Stavite komad papira za pečenje preko pite, na papir istresite 500g graha i pecite. Na taj način spriječavate da se naprave balončići od zraka. Grah nakon pečenja ohladite i spremite si ga za idući put.

Meringue poljupci

  • Uključite pećnicu na 100 stupnjeva,a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Trebat će vam dvije veće posude za pečenje – poput onih što dobijete uz pećnicu.
  • Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte dok se ne zapjene. Kad su se zapjenili dodajte limun šećer, a obični šećer dodajete postepeno, jednu po jednu žlicu konstanto miksajući.
  • Kada ste dodali sav šećer, miksajte još par minuta, tj. dok ne dobijete čvršće vrhove od bjelanjaka!
  • Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i istiskujte meringue poljupce na papir za pečenje u veličini koju želite. Između ostavite razmak veličine jednog poljupca. Pecite na 100 stupnjeva 35 minuta.

Limun krema

  • Mlijeku dodajte limunovu koricu i stavite grijati na laganoj vatri.

    U posudu dodajte žumanjke, vanilin šećer,
    šećer i gustin. Pjenjačom ili mikserom miksajte dok se smjesa ne udvostruči.

    Vrelom mllijeku dodajte smjesu žumanjaka
    uz konstantno miješanje. Procijedite sok od limuna u smjesu i kuhajte 10ak
    minuta na laganoj vatri dok ne dobijete gustoću pudinga!

  • Još toplu kremu istresite na pečenu podlogu i ostavite da se hladi pola sata na
    sobnoj temperaturi, zatim još bar 1h u hladnjaku.
  • Prije posluživanaj ukrasite meringue poljupcima!

You may also like

Leave a Comment