Slatki kruh s jabukama

by Slavonka

Hladni jesenski dani, čaj i slatki kruh s jabukama. Zvuči kao idealna jesen.

Hladni jesenski dani, čaj i slatki kruh s jabukama. Zvuči kao idealna jesen. Imal' šta slatko? Slatki kruh s jabukama European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Slatki kruh s jabukama

Hladni jesenski dani, čaj
i slatki kruh s jabukama. Zvuči kao idealna jesen.

Ingredients

  

Za kalup za kruh 30x7,5 cm

    Biskvit

    • 85 g šećera
    • 2 jaja sobne temperature
    • 1 žlica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
    • 165 g brašna
    • 110 g maslaca sobne temperature
    • ½ vrećice Dr.Oetker praška za pecivo
    • 125 ml mlijeka sobne temperature

    Fil od jabuka

    • 45 g smeđeg šećera
    • 2 žličice cimeta
    • 2 jbauke narezane na kockice

    Hrskavi posip

    • 3 žlice Dr.Oetker mljevenih badema
    • 3 žlice brašna
    • 2 žlice šećera
    • 3 žlice otopljenog maslaca

    Instructions

     

    • Narezanim jabukama
      dodajte smeđi šećer i cimet. Promiješajte.

       

      U posudu za miskanje
      dodajte maslac sobne temperature i šećer. Miksajte dok se ne sjedini.

      Dodajte jaja, ekstrakt od
      vanilije pa miksajte dok ne postane pjenasto.

      U drugoj posudi
      pomiješajte brašno i Dr.Oetker prašak za pecivo.

      Suhe sastojke dodajte
      smjesi od jaja i maslaca pa promiješajte.

      Dodajte mlijeko i sve
      sastojke miksajte dok se ne sjedine.

      Kalup za kruh obložite
      papirom za pečenje.

      Pola biskvitne smjese
      istresite u kalup. Na to dodajte jabuke pa prelijte ostatkom smjese.

      S štapićem promiješajte
      lagano po površini kruha.

      Pecite na 180 stupnjeva
      45 minuta.

      Nakon 45 minuta, izvadite
      iz pećnice pa pospite gore hrskavi posip koji ste napravili od Dr.Oetker
      mljevenih badema, brašna, šećera i otopljenog maslaca!

      Pecite još 15 minuta.

      Poslužite toplo.

    You may also like

    Leave a Comment