Prvo u posudu stavite brašno, Dr.Oetker prašak za pecivo i maslac sobne temperature. Prstima "štipajte" brašno i maslac sve dok ne dobijete mrvice.
Dodajte šećer i jaje i umijesite tijesto. Biti će mekše ali kompaktno.
Tijesto popolovite na dvije jednake količine. Jednu polovicu umotajte u prijanjajuću foliju i stavite u zamrzivač a drugu polovicu stavite na 10 minuta u hladnjak.
Dok se tijesto odmara pripremite posudu za pečenje. Ja sam koristila keramičku posudu 31x21 cm.
Posudu bogato premažite maslacem.
Uzmite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini na veličinu posude za pečenje. Tijesto vam treba biti cca pola cm debelo jer će se dići kod pečenja.
Prebacite tijesto u namašćenu posudu za pečenje, izbodite vilicom i pripremite ostale nadjeve i upalite pećnicu da se grije na 170 stupnjeva.
Nadjev od sira
Sve sastojke - sir, jaja, šećer i vaniliju stavite u posudu i promiješajte.
Nadjev od borovnica
Borovnice ne morate odmrzavati. Koristim divlje jer su sitnije. Smrznutim borovnicama dodajte šećer i gustin i dobro promiješajte.
Slaganje Borovnica kocki
Prvi sloj je već u posudi za pečenje - prhko tijesto. Tijesto premažite nadjevom od sira a preko toga rasporedite nadjev od borovnica.
Izvadite drugu polovicu tijesta iz zamrzivača i naribajte preko borovnica. Što je dulje tijesto u zamrzivaču, to će biti lakše za ribati.
Pecite na 170 stupnjeva 70 minuta. Slobodno provjerite nakon 1h, ako su kocke zlatno žute boje, onda je gotovo.
Možete rezati kocke i nakon pola sata jer se dobro drže!
Notes
Poslužite uz kuglicu sladoleda od burbon vanilije!