Print Recipe

CRUNCHY Muffini od borovnica

Ovaj jednostavni kolač možete napraviti na sto načina i uvijek će biti ukusan! Ovo je ljetni comfort food!

Ingredients

Muffini

  • 115 g glatkog brašna
  • 1 vrećica Dr.Oetker praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja sobne temperature
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer Dr.Oetker
  • 1 cimet šećer Dr.Oetker
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije Dr.Oetker
  • 130 g svježih ili smrznutih borovnica Ako radite sa smrznutim, uvaljajte ih u 1 žlicu brašna prije no što ih stavite u smjesu

Crumble posip

  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 70 g oštrog brašna
  • 50 g šećera
  • 1 vrećica Dr.Oetker vanilin šećera

Instructions

Muffini

  • Prvo izradite jaja, šećer, vanilin i cimet šećer. Miksajte dok se smjesa ne sjedini i ne udvostruči - 3-4 minute.
  • U drugoj posudi promiješajte suhe sastojke - brašno i prašak za pecivo.
  • Izmiksanim jajima dodajte kiselo vrhnje i ulje.
  • Smjesu miksajte i postepeno dodajte suhe sastojke.
  • Kada se smjesa sjedinila, ručno umiješajte borovnice. Ako koristite smrznute, prethodno ih uvaljajte u jednu žlicu brašna i dodajte smjesi.
  • Kalup za muffine obložite košaricama i punite ih 3/4,

Crumble posip

  • U posudu stavite sve sastojke - maslac, oštro brašno, šećer i vanilin šećer. Rukama umijesite mrvičasto tijesto.
  • Bogato pospite po muffinima.

Pečenje

  • Muffine pecite na 200 stupnjeva, 20 minuta.

Dodatno...

  • Napravite si glazuru od 3 žlice kiselog vrhnja, 1 žlice mlijeka i dvije žlice šećera u prahu i prelijte preko muffina kod posluživanja.
    Ovi muffini odlično idu i uz burbon vanilija sladoled.
  • Ovaj recept vam donosim u suradnji s KitchenAid Croatia kao ponosni KitchenAid ambasador!

Video