Mljevenom mesu dodajte sve gore navedene
sastojke! Probajte pa dodajte jos nešto ako vam nedostaje! Meni je polazna količina
po zlica soje i prstohvat suhih začina, promijesam, probam pa korigiram!
Za tijesto, brašnu dodajte sol pa promiješajte!
Dodajte kipuću vodu, pažljivo miješajte drvenom
kuhačom!
Prebacite tijesto na radnu površinu i oprezno
rukama mijesite dok ne dobijete glatko, meko tijesto. Možda ćete morati
dodati koju žličicu brašna, ako se jako lijepi!
Na radnoj površini mijesite minimalno 5 minuta,
pokrijte i pustite sa odmori 30minuta!
Podlogu za valjanje pospite gustinom pa na tome
tijesto razvaljajte na par mm debljine (pogledaj fotku)!
Okruglim rezačem (ja koristim od 9cm promjera)
izrežite tijesto! Ako cete slagati wrapove jedan na drugi, svaki pospite
gustinom malo da vam se ne zalijepi.
Na sredinu svakog wrapa stavite 1 žličicu fila!
Količinu fila prilagodite veličini Gyoze, bitno je da možete preklopiti fino!
Sto se tiče zatvaranja Gyoze, možete ju
zatvoriti kao raviol, a mozete raditi ovako kao ja, na faltice
Znaci, rub Gyoze lagano premazite vodom, preklopite ju, ali ne skroz!
Gornji dio Gyoze preklapate u faltice i svaku završenu faltu stisnete uz donji dio Gyoze i na taj način se ona zatvori! Ako bude problema, zovite na video poziv.
Na tavu dodajte žlicu ulja! Ja koristim kikiriki ulje!
Posložite gyoza koliko vam stane na tavu, da imaju lijepo prostora.
Pržite tako na srednjoj vatri dvije minute, podlijte zatim sa 100ml vode, poklopite i pustite da se upare! Kad voda ishlapi i krenu se pržiti opet, gotove su!
Umočite ih u soja umak,
Sweetchili, Tabasco, ma može i u čokoladu .
Budite spremni na uljem pošpricano kuhaliste i na činjenicu da sve i da ih napravite 100, sve ćete ih pojest