Prvo pripremite bao bunse. U posudu za miksanje dodajte brašno, šećer, sol, kvasac pa promiješajte.
Dodajte zatim ostale sastojke - mlijeko, ulje, omekšali maslac i toplu vodu.
Umijesite glatko tijesto i pustite da se diže 1.5h.
Nakon dizanja, podijelite tijesto na 20 jednakih loptica. Ja izvažem kompletnu količinu tijesta pa podijelim na 20 i važem svaku kuglicu posebno.
Svaku kuglicu zatim razvaljajte u ovalni oblik duljine otprilike 10cm, a širine cca 7 cm.
Premažite kompletnu površinu maslinovim uljem, a na sredinu stavite štapić i preklopite tako da nauljena strana bude s unutrašnje strane preklopa. Pažljivo izvucite štapić, a onda postupak ponovite još 19 puta.
Svaki taj preklopljeni komad stavite na odgovarajući komadić papira za pečenje i složite na tacnu pazeći da se ne dodiruju međusobno.
Tako pripremljene bunse prekrijte čistom krpom i pustite da se na toplom dižu još 40 minuta.
Za parenje bunsa, odaberite odgovarajući lonac na koji vam košara za parenje lijepo sjeda odozgora na rub lonca, nikako ne uroniti u vodu, posuda mora stajati gore.
U loncu zakuhajte vode toliko da ste sigurni da ključanjem neće dodirivati posudu za parenje.
Moja košara je promjera 20cm te sam na svaki kat stavljala po tri bunsa da im ne bude gužva. Bunse stavljajte s papirom za pečenje da ih je lakše vaditi i da se ne zalijepe.
Napunjenu poklopljenu posudu za parenje stavite na lonac s ključalom vodom i parite bunse 15 minuta.
Nakon 15 minuta ih pažljivo izvadite iz košare i stavite na tacnu koju možete držati u pećnici na 50 stupnjeva kako biste održavali toplinu bunsa dok ostali ne budu gotovi.
Bunsi se odlično podgrijavaju i u mikrovalnoj.
Posudu za parenje nakon korištenja isperite, spužvicom bez deterdženta očistite ostatke, ako ih ima, a onda prođite limunom po površini za uklanjanje mirisa, opet , ako ih ima. Pustite da se osuši i to je to.