Zaljubljene pitice

by Slavonka

Ja vam jako volim ljubav i ne treba mi Valentinovo da pokažem to, ali ipak moramo malo više ljubavi pokazati u ovom mjesecu! Ovo mini pite s malinama su jednostavne, brze i jaaako ukusne! Savršeno prhko tijesto i mirisni fil od malina. Baš miriše na ljubav!
Iskoristila sam priliku i isprobati moj novi KitchenAid Food proccessor i tu se dogodila još jedna ljubav! Stvarno jak stroj za svakog profesionalca i amatera!


Ponosna Dr.Oetker i KitchenAid ambasadorica!

Ja vam jako volim ljubav i ne treba mi Valentinovo da pokažem to, ali ipak moramo malo više ljubavi pokazati u ovom… Imal' šta slatko? Zaljubljene pitice European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Zaljubljene pitice

Ovo mini pite s malinama su jednostavne, brze i jaaako ukusne! Savršeno prhko tijesto i mirisni fil od malina. Baš miriše na ljubav!

Ingredients

  

  • 200 g brašna
  • 115 g hladnog maslaca
  • 50 ml hladne vode
  • 1 Dr.Oetker vanilin šećer
  • 1 prstohvat soli

Punjenje od maline

  • 130 g odmrznutih malina
  • 2 žlice šećera
  • 1,5 žlica Dr.Oetker gustina
  • 1 prstohvat soli

Glazura

  • 80 g šećera u prahu
  • 2 žlice Dr.Oetker crvene boje
  • 3 žlice vode

Instructions

 

  • Prvo pripremite tijesto. U food proccesor stavite brašno, maslac i prstohvat soli. Miksajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Ako ćete raditi ručno, onda jednostavno rukama usitnite maslac dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
  • Dodajte Dr.Oetker vanilin šećer i vodu pa umijesite glatko tijesto.
  • Umotajte ga u papir ili vrećicu i stavite u hladnjak na 1h.
  • Nakon 1h razvaljajte tijesto na pola cm debljine i izrezujte oblik srca s rezačem za kekse. Veličinu odredite sami!
  • Jedno srce filujete, a drugim prekrijete pa gledajte da uvijek imate par.

    Punjenje od malina napravite tako da pomiješate maline, gustin i šećer te prstohvat soli.

    Žličicu punjenja stavite na sredinu srceta, pa drugim srcetom pažljivo prekrijte i utisnite rub sa vilicom.

    Na sredini izrežite oblik križa kako bi pita mogla ispustiti paru.

    Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.

  • Za glazuru - šećeru u prahu dodajte Dr.Oetker prehrambenu crvenu boju i postepeno dodajte vodu dok ne dobijete srednje gustu smjesu!
  • Kada su se pite ohladile, dekorirajte ih glazurom i Dr.Oetker lila srcetima!

    Glazura se brzo stvrdne na zraku,a onda ih možete spremiti u posudu s poklopcem!

You may also like

Leave a Comment