Tart s čokoladom i kikirikijem

by Slavonka

Tart s čokoladom i kikirikijem

Ova kombinacija je odavno poznata i odavno omiljena! Kikiriki je definitivno jedna od omiljenih namirnica. Može u slatko, a i u slana jela!

Ovaj put sam maslac od kikirikija sljubila s izvrsnim, prhkim tijestom.

Obožavam koristiti perforirane kalupe za tart! Kora se tako lijepo ispeče i bude istovremeno čvrsta, a dovoljno prhka za uživanje u svakom zalogaju! Ovaj perforiani kalup možete kupiti na Slatki svijet WEBSHOPU , a uz kod ENA15 ostvarite 15% popusta na kupnju!

Tart s čokoladom i kikirikijem Ova kombinacija je odavno poznata i odavno omiljena! Kikiriki je definitivno jedna od omiljenih namirnica. Može u… Uncategorized Tart s čokoladom i kikirikijem European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Tart s čokoladom i kikirikijem

Ingredients

Za perforirani kalup 35x11 cm

  • 200 g brašna
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • Prstohvat praška za pecivo
  • 3 žlice mlakog mlijeka

Krema

  • 400 g kokosovog mlijeka (samo čvrsti dio)
  • 50 g šećera u prahu
  • 150 g maslaca od kikirikija
  • 150 g čokolade za kuhanje

Za posip

    Instructions

    • Prvo napravite
      koru za tart.

      Brašnu dodajte
      omekšali maslac i prstohvat praška za pecivo. Prstima napravite mrvičasto
      tijesto pa dodajte vanilin šećer i mlako mlijeko. Umijesite tijesto.

      Zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

      Nakon hlađenja,
      razvaljajte tijesto na veličinu kalupa – prvo donji dio, pa onda trakice za
      stranice kako bi vam sve bilo jednako.

      Pecite na 180
      stupnjeva 10-15 minuta, dok lagano ne počnu tamniti rubovi.

      Koru pustite da
      se ohladi.

      Za kremu,
      odvojite čvrsti dio kokosovog mlijeka iz konzerve.

      Dodajte šećer pa
      zagrijte u mikrovalnoj na 1 minutu.

      Podijelite smjesu
      na dva djela. U jedan dio dodajte maslac od kikirikija, a u drugi nasjeckanu
      čokoladu.

      Zagrijte obje
      smjese u mikrovalnoj i promiješajte da se otopi.

      Naizmjenično
      sipajte u tart  čokoladnu pa kikiriki
      smjesu, a onda čačkalicom promiješajte smjesu i napravite „swirlse“.

      Stavite u
      hladnjak na 2h da se učvrsne.

      Kod posluživanja
      pospite slanim kikirikijem.

       

    You may also like

    Leave a Comment