Tart s čokoladom i kikirikijem
Ova kombinacija je odavno poznata i odavno omiljena! Kikiriki je definitivno jedna od omiljenih namirnica. Može u slatko, a i u slana jela!
Ovaj put sam maslac od kikirikija sljubila s izvrsnim, prhkim tijestom.
Obožavam koristiti perforirane kalupe za tart! Kora se tako lijepo ispeče i bude istovremeno čvrsta, a dovoljno prhka za uživanje u svakom zalogaju! Ovaj perforiani kalup možete kupiti na Slatki svijet WEBSHOPU , a uz kod ENA15 ostvarite 15% popusta na kupnju!
Prvo napravite
Brašnu dodajte Zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Nakon hlađenja,
Pecite na 180
Koru pustite da
Za kremu,
Dodajte šećer pa
Podijelite smjesu
Zagrijte obje
Naizmjenično
Stavite u
Kod posluživanja
Instructions
Tart s čokoladom i kikirikijem
Ingredients
Za perforirani kalup 35x11 cm
Krema
Za posip
Instructions
koru za tart.
omekšali maslac i prstohvat praška za pecivo. Prstima napravite mrvičasto
tijesto pa dodajte vanilin šećer i mlako mlijeko. Umijesite tijesto.
razvaljajte tijesto na veličinu kalupa – prvo donji dio, pa onda trakice za
stranice kako bi vam sve bilo jednako.
stupnjeva 10-15 minuta, dok lagano ne počnu tamniti rubovi.
se ohladi.
odvojite čvrsti dio kokosovog mlijeka iz konzerve.
zagrijte u mikrovalnoj na 1 minutu.
na dva djela. U jedan dio dodajte maslac od kikirikija, a u drugi nasjeckanu
čokoladu.
smjese u mikrovalnoj i promiješajte da se otopi.
sipajte u tart čokoladnu pa kikiriki
smjesu, a onda čačkalicom promiješajte smjesu i napravite „swirlse“.
hladnjak na 2h da se učvrsne.
pospite slanim kikirikijem.