Pavlova sa šljivama

by Slavonka

Pavlova je iznimno lagan recept, a izuzetno ukusan i dekorativan! Možete ju napraviti s omiljenim voćem, svježim ili pečenim. Danas za vas imam recept za Pavlovu s ukusnim, pečenim šljivama!

Pavlova je iznimno lagan recept, a izuzetno ukusan i dekorativan! Možete ju napraviti s omiljenim voćem, svježim ili pečenim. Danas za vas… Imal' šta slatko? Pavlova sa šljivama European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Pavlova s pečenim šljivama

Pavlova je iznimno lagan recept, a izuzetno ukusan i dekorativan! Možete ju napraviti s
omiljenim voćem, svježim ili pečenim. Danas za vas imam recept za Pavlovu s
ukusnim, pečenim šljivama!

Ingredients

Za beze

  • 4 bjelanjka sobne temperature
  • 225 g šečera u prahu
  • 1 vrećica Dr.Oetker vanilin šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žlica Dr.Oetker gustina

Za kremu:

  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica Dr.Oetker gustina
  • 1 vrećica Dr.Oetker burboun vanilije
  • 200 ml mlijeka

Šljive

  • 10 velikih šljiva
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1 bočica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije

Instructions

  • Pećnicu uključite na 160 stupnjeva, a podlogu za pečenje obložite papirom za pečenje.
  • U posudu za miksanje dodajte bjelanjke i prstohvat soli. Miksajte ih dok se ne zapjene i dok ne pobijele.
  • Postepeno, žlicu po žlicu, dodajte šećer u prahu uz konstantno miksanje.
  • Dodajte Dr.Oetker vanilin šećer i 1 žlicu Dr.Oetker gustina.
  • Miksajte dok ne dobijete čvrste vrhove na vrhu pjenjače. Otprilike 2-3 minute.
  • Snijeg od bjelanjaka istresite na sredinu vaše posude za pečenje i oblikujte krug visine otprilike 5 cm.
  • Pavlovu pecite 60 minuta, a nakon pečenja ju pustite da se u potpunosti ohladi na podlozi za pečenje.
  • Dok se Pavlova peče, pripremite kremu.
  • Žumanjcima dodajte sve sastojke – šećer, Dr.Oetker gustin, 2 vrećicu Dr.Oetker burbon vanilije te 200 ml mlijeka. Pjenjačom promiješajte.
  • Kremu kuhajte na pari dok ne dobijete gustu i svilenkastu slastičarsku kremu – 5-10 minuta, ovisno o debljini posude u kojoj kuhate. Kremu stavite u hladnjak dok ne budete slagali vašu Pavlovu.
  • Za šljive pećnicu uključite na 200 stupnjeva.
  • Očistite šljive i
    posložite u posudu za pečenje na papir za pečenje.

    Šljive slažete
    tako da unutarnji dio bude prema gore.

    Pospite ih
    šećerom i prelijte preko svih Dr.Oetker ekstrakt od vanilije.

    Pecite u pećnici
    30 minuta.

  • Kada šljive budu gotove, prebacite ih u posudu da se prohlade, a uz pomoć papira za pečenje u drugu posudu si prelijte sirup od šljiva koji je ostao nakon pečenja
  • Kada su svi elementi hladni, možemo slagati Pavlovu.
  • Na sredinu beze kore rasporedite slastičarsku kremu. Ako vam se previše stisnula, slobodno ju kratko izmiksajte mikserom.
  • Na kremu posložite pečene šljive i sve prelijte sirupom od šljiva
  • Pavlova se može odmah poslužiti!

You may also like

Leave a Comment