Uskršnji muffini od mrkve

by Slavonka

Svima poznat kolač od mrkve, ali ovaj put u obliku malih slatkih muffina ukrašenih prigodno! Jednostavni sastojci, mnoštvo okusa!

video

Za 12 muffina

200g brašna

170g šećera

Pola vrećice Dr.Oetker praška za pecivo

Dva prstohvata Dr.Oetker sode bikarbone

1 vrećica Dr.Oetker korice naranče

1 žličica cimeta

2 jaja

150ml ulja

300g mrkve naribane na sitno

Krema 

200g krem sira

200g zaslađenog vrhnja za šlag

2 žlice šećera

Dekor:

Dr.Oetker fondan bijeli

Dr.Oetker boje žuta i crvena

Pećnicu uključite na 180 stupnjeva i pustite da se grije.

U posudi promiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, koricu naranče te žličicu cimeta.

Dodajte zatim jaja, ulje i ribanu mrkvu i dobro izradite mikserom da se sjedini.

Kalup za muffine obložite papirićima za muffine.

Svaki muffin punite do vrha papirića.

Pecite 20-25 minuta.

Pustite da se prohlade prije dekoriranja.

Za kremu, vrhnje, šećer i sir izradite u čvrstu smjesu pa prebacite u slastičarsku vrećicu sa željenim nastavkom.

Za mrkvice od fondana, žutom i crvenom bojom obojite fondan u svjetlo narančastu boju. 

Uzmite kuglicu veličine grozda pa ju oblikujte u stožac, a onda zagladite da izgleda kao mrkvica. Sve možete prstima.

Na gornjoj strani mrkvice nožićem napravite linije kao što mrkva ima.

Muffin ukrasite prvo kremom, a onda gore položite mrkvicu.

You may also like

Leave a Comment