Sconesi s vanilijom

by Slavonka

Ovi keksi rustikalnog izgleda savršeno pašu zimi, uz čaj ili kavu! Aroma maslaca, voća i burbon vanilije opija, a prhkost se zadržava i par dana nakon pečenja, iako vam neće tako dugo trajati! Jednostavni sastojci i brza priprema…

Ponosna KitchenAid i Dr.Oetker ambasadorica!

Ovi keksi rustikalnog izgleda savršeno pašu zimi, uz čaj ili kavu! Aroma maslaca, voća i burbon vanilije opija, a prhkost se zadržava… Imal' šta slatko? Sconesi s vanilijom European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

 

Sconesi a la Starbucks

Ovi keksi rustikalnog izgleda savršeno pašu zimi, uz čaj ili kavu! Aroma maslaca, voća i
burbon vanilije opija, a prhkost se zadržava i par dana nakon pečenja, iako vam
neće tako dugo trajati! Jednostavni sastojci i brza priprema...

Ingredients

  

Za Sconese

  • 250 g glatkog brašna
  • 60 g šećera
  • ½ Dr.Oetker praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 110 g hladnog maslaca narezanog na kockice
  • 110 ml hladnog vrhnja za šlag
  • 1 žličica Dr.Oetker vaniljia paste
  • Korica od pola limete ili limuna
  • 2 žlice borovnica smrznutih uvaljajte
    ih u malo gustina prije dodavanja)

Vanilija glazura

  • ½ Dr.Oetker mahune vanilije
  • 120 g šećera u prahu
  • 50 ml hladnog mlijeka
  • Po želji sok od pola limete

Instructions

 

  • Za početak
    pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite papirom za
    pečenje.

    U posudu za
    miksanje dodajte brašno i maslac te prašak za pecivo pa miksajte na srednjoj
    brzini dok ne dobijete mrvičasto tijesto.

    Dodajte Dr.Oetker
    vanilija pastu, koricu limete pa postepeno dodajte vrhnje za šlag, konstantno
    miksajući.

    Smjesa je gotova
    kad se odvoji od posude  nakon 1-2 minute
    miksanja!

    Na pobrašnjenu
    podlogu rukama malo raširite tijesto pa dodajte borovnice i pažljivo ih
    umijesite u tijesto.

    Tijesto rukama
    oblikujte u pravokutnih debljine 1,5 do 2cm pa izrežite trokutiće- sconese.

    Tijesto prvo po
    dužini prepolovite, zatim rezačem ili nožem krenete od donjeg lijevog vrha
    dijagonalno prema gore do kraja tijesta. Veličinu sconesa napravite po želji.

    Pecite 15-20
    minuta. Moraju dobiti lijepu zlatnu boju gore pa svakako pogledajte nakon 15
    minuta. Ako je potrebno, produljite i do 25 minuta dok ne dobijete zlatnu boju.

    Za glazuru, u
    posudu stavite šećer u prahu. Dodajte mu sjemenke iz pola mahune vanilije i
    mlijeko. Promiješajte. Po želji dodajte limunov sok.

    Prohlađene
    sconese umačite u  glazuru.

    Uživajte uz kavu
    ili čaj!

You may also like

Leave a Comment