Ovi keksi rustikalnog izgleda savršeno pašu zimi, uz čaj ili kavu! Aroma maslaca, voća i burbon vanilije opija, a prhkost se zadržava i par dana nakon pečenja, iako vam neće tako dugo trajati! Jednostavni sastojci i brza priprema…
U posudu za
Dodajte Dr.Oetker
Smjesa je gotova
Na pobrašnjenu
Tijesto rukama
Tijesto prvo po
Pecite 15-20
Za glazuru, u
Prohlađene
Uživajte uz kavuInstructions
Sconesi a la Starbucks
burbon vanilije opija, a prhkost se zadržava i par dana nakon pečenja, iako vam
neće tako dugo trajati! Jednostavni sastojci i brza priprema...Ingredients
Za Sconese
ih u malo gustina prije dodavanja)Vanilija glazura
Instructions
pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite papirom za
pečenje.
miksanje dodajte brašno i maslac te prašak za pecivo pa miksajte na srednjoj
brzini dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
vanilija pastu, koricu limete pa postepeno dodajte vrhnje za šlag, konstantno
miksajući.
kad se odvoji od posude nakon 1-2 minute
miksanja!
podlogu rukama malo raširite tijesto pa dodajte borovnice i pažljivo ih
umijesite u tijesto.
oblikujte u pravokutnih debljine 1,5 do 2cm pa izrežite trokutiće- sconese.
dužini prepolovite, zatim rezačem ili nožem krenete od donjeg lijevog vrha
dijagonalno prema gore do kraja tijesta. Veličinu sconesa napravite po želji.
minuta. Moraju dobiti lijepu zlatnu boju gore pa svakako pogledajte nakon 15
minuta. Ako je potrebno, produljite i do 25 minuta dok ne dobijete zlatnu boju.
posudu stavite šećer u prahu. Dodajte mu sjemenke iz pola mahune vanilije i
mlijeko. Promiješajte. Po želji dodajte limunov sok.
sconese umačite u glazuru.
ili čaj!