Najbolji recept za kiflice

by Slavonka

Znam da je ljeto i znam da vam se sigurno ne da paliti pećnica po vrućini, ali srećom ima tih nekih kišnih ljetnih dana kada ne škodi malo zagrijati kuhinju! Stvarno volim ovaj recept za kiflice jer dobijem punu tepsiju, a mogu ih jesti na slatko ili slano, kako god mi dođe!

Moj Kićo mi odradi dobar dio posla jer svi znamo da je bitno dobro umijesiti dizano tijesto. Najbolje mi je kad je tijesto podatno da mi ne treba brašno za valjanje!

KitchenAid ima u ponudi super staklenu posudu s pripadajućim poklopcem koja je idealna za dizana tijesta! Umijesiš tijesto, poklopiš ga i staviš na toplo! Digne se za čas, a uprljao si samo jednu posudu!

Ovaj recept vam donosim u suradnji s KitchenAid Croatia, kao ponosna KitchenAid ambasadorica!

Znam da je ljeto i znam da vam se sigurno ne da paliti pećnica po vrućini, ali srećom ima tih nekih kišnih… Imal' šta slatko? Najbolji recept za kiflice European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.8/5
( 10 voted )

Instructions

Najbolji recept za kiflice

Znam da je ljeto i znam da vam se sigurno ne da paliti
pećnica po vrućini, ali srećom ima tih nekih kišnih ljetnih dana kada ne škodi
malo zagrijati kuhinju! Stvarno volim ovaj recept za kiflice jer dobijem punu
tepsiju, a mogu ih jesti na slatko ili slano, kako god mi dođe!

Ingredients

  

  • 120 ml tople vode
  • 230 ml toplog mlijeka
  • 1 žličica Dr.Oetker suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 30 g omekšalog maslaca
  • 610 g brašna
  • 1 žličica soli

Premaz i posipanje

  • 2 žlice omekšalog maslaca za valjano tijesto
  • 1 jaje za premazivanje kiflica
  • 2 žličice sezama za posipanje

Instructions

 

  • Prvo u posudu za miksanje stavite Dr.Oetker kvasac, toplu vodu i šećer. Pustite par minuta da se zapjeni zatim dodajte sve ostale sastojke!
  • Prvo miksajte na manjoj brzini, zatim na većoj dok ne dobijete jednolično tijesto - otprilike 5 minuta miksanja nakon što su se sastojci sjedinili.
  • Poklopite posudu i ostavite na toplom da se diže 1h.
  • Nakon što se tijesto diglo, podijelite ga na dva djela i svaki dio tanko razvaljajte u oblik kruga.
  • Premažite jednom žlicom omekšalog maslaca.
  • Izrežite na trokutiće
  • Srolajte u kiflicu i slažite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Kiflice pokrijte krpom i ostavite na toplom da se dižu još 30 minuta.
  • Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Prije pečenja, kiflice premažite razmućenim jajetom, pospite sezam i posolite.
  • Pecite ih 20-25 minuta dok ne postanu zlatne boje!

You may also like

Leave a Comment