Prvo moram reći kako sam bila uvjerena da mi se neće svidjeti ovo pecivo. Ideja o parenom dizanom tijestu mi se niti malo nije činila privlačno, a na kraju bih mogla jesti samo to 😂
samim time ove godine na “must try” listu stavljam i germknedle koje sam iz istog razloga smatrala neprivlačnima.
Da se mi vratimo da na pravi put.. Bao bunsi su mi uvijek izgledali privlačno, ali najviše zbog fila. 😂
Nisam ih do sada nikad kušala nigdje u restoranu tako da su ovo bili moji prvi bao bunsi u svakom smislu. I stvarno su jako fini i mogla bih ih jesti svaki dan bez beda.
Potrebno je da imate košaru za parenje. Postoje i nekakve inox varijante i sl., a ja sam baš za ovu prigodu naručila ovu bambus posudu za parenje sa stranice Lonci i poklopci.
Još jedna posebna namirnica koja je potrebna za ovaj recept je Gochujang pasta. Gochujang je pasta od fermentiranog čilija i ima taj poseban pikantan, slatko-kiseli okus koji je teško zamijeniti s nekom drugom namirnicom. Možda bi ju mogli zamijeniti sa srirachom, ali samo u slučaju kada želite ljutinu, Gochujang daje tu specifičnu ljepljivu teksturu pa svakako savjetujem da si kupite i probate ako inače uživate u azijskim okusima. Ja ju kupim na webshopu Pekinška Patka
E sad možemo na recept…
Instructions
Bao bunsi i sticky piletina
Equipment
Ingredients
Bao bunsi 20 komada
Sticky umak za piletinu
Smjesa za paniranje
Piletina
Instructions
Bao bunsi
Piletina
Sticky umak
Slaganje bunsa