FOODMAS 21 i Darivanje – Kotanyi cupcakesi sa kuhanim vinom

by Slavonka

Kuhano vino je najdraže piće zimi, a još je bolje kad ga uključimo u desert pa dobijemo čudesan spoj mekog, slatkog biskvita i divnog sirupa od kuhanog vina aromatiziranog najljepšim Kotanyi začinima!

Na mom instagramu i facebooku vas darujemo sa setom Kotanyi posuđa i začinima za slastice! Pa požurite!

Kuhano vino je najdraže piće zimi, a još je bolje kad ga uključimo u desert pa dobijemo čudesan spoj mekog, slatkog biskvita… FOODMAS FOODMAS 21 i Darivanje – Kotanyi cupcakesi sa kuhanim vinom European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Cupcakes sa kuhanim vinom

Meki biskvit i kuhano vino

Ingredients

  

Cupcakes

  • 2 jaja .
  • 190 g šećera
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 140 ml mlijeka
  • 175 g glatkog brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Krema od crnog vina

  • 500 ml crnog vina po izvoru
  • Pola vrećice Kotanyi začina za kuhano vino
  • 250 g šećera

Krema za frosting

  • 200 g mascarpone sira
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera
  • 3 žlice kreme od kuhanog vina

Instructions

 

Cupcakesi

  • Obložite kalup za cupcakese papirićima za cupcakese. Pećnicu uključite na 180 stupnjeva i pustite da se grije.
  • Prvo izradite jaja i šećer mikserom. Miksajte 3 minute dok se ne sjedini.
  • Dodajte ulje, kiselo vrhnje i mlijeko pa miksajte kratko samo da se sjedini.
  • Dodajte brašno i promiješajte.
  • Rasporedite smjesu na 12 cupcakesa.
  • Pecite na 180 stupnjeva, 15 minuta.

Krema od crnog vina

  • Sve sastojke stavite u posudu za kuhanje pa kuhajte na laganoj vatri dok se volumen ne smanji za 2/3 i ne ostane samo gusti sirup. Ostavite sirup da se ohladi u potpunosti.

Frosting krema

  • Sve sastojke izradite u čvrstu kremu i prebcite u slastičarsku vrećicu.

Slaganje cupcakesa

  • Svakom cupcakesu izbušite rupu. U rupu ulijte sirup od kuhanog vina, gore stavite frosting i prelijte s još malo sirupa po želji. Ukrasite sa cimet štapićem.

You may also like

Leave a Comment