MEĐIMURSKA GIBANICA

by Slavonka

Prije par mjeseci sam prvi put posjetila Međimurje i zaljubila se u gibanicu. Recept za ovaj savršeni kolač je najbolji suvenir koji sam mogla dobiti, a odmah je bilo jasno kako će Međimurska gibanica biti zvijezda našeg blagdanskog stola.

Prije par mjeseci sam prvi put posjetila Međimurje i zaljubila se u gibanicu. Recept za ovaj savršeni kolač je najbolji suvenir koji… Imal' šta slatko? MEĐIMURSKA GIBANICA European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Međimurska gibanica

Prije par mjeseci sam prvi put posjetila Međimurje i zaljubila se u gibanicu. Recept za ovaj
savršeni kolač je najbolji suvenir koji sam mogla dobiti, a odmah je bilo jasno
kako će Međimurska gibanica biti zvijezda našeg blagdanskog stola.

Ingredients

  

Sastojci za manji protvan promjera 20x30

    Nadjev od maka

    • 125 g mljevenog maka
    • 1 žlica šećera
    • 1 Dr.Oetker vanilin šećer
    • 80 ml toplog mlijeka
    • Snijeg od 1 bjelanjka

    Nadjev od oraha

    • 125 g mljevenih oraha
    • 1 žlica šećera
    • 1 žlica meda
    • 50 ml toplog mlijeka

    Nadjev od sira

    • 250 g svježeg sira
    • 1 žlica šećera
    • 1 Dr.Oetker vanilin šećer

    Nadjev od jabuka

    • 350 g ribanih jabuka
    • 1 žlica šećera
    • 1 žličica cimeta
    • sok od pola limuna

    Ostalo

    • 10 kora za savijače
    • 100 g kiselog vrhnja
    • 100 g maslaca otopljenog

    Instructions

     

    • Za početak
      napravite sve nadjeve.

      Sve sastojke
      promiješajte za svaki nadjev posebno.

      Posudu za pečenje
      premažite maslacem, stavite koru pa opet premažite maslacem pa stavite koru.

      Prvo ide nadjev
      od maka, a onda opet dvije kore između kojih je otopljeni maslac

       

      Redoslijed:

      2 kore

      Nadjev od maka

      2 kore

      Nadjev od sira

      2 kore

      Nadjev od oraha

      2 kore

      Nadjev od jabuka

      2 kore

       

      Prvi puta
      gibanicu pečete 20 minuta na 180 stupnjeva.

      U posebnoj posudi
      promiješajte žumanjak s 100g kiselog vrhnja.

      Nakon 20 minuta
      time premažite gibanicu, a onda pecite još 40 minuta na 180 stupnjeva.

      Gibanicu čuvajte
      u zatvorenoj posudi, a poslužite sa šećerom u prahu.

    You may also like

    1 comment

    ashok March 8, 2021 - 3:54 am

    5 stars
    My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.

    Reply

    Leave a Comment