Prije par mjeseci sam prvi put posjetila Međimurje i zaljubila se u gibanicu. Recept za ovaj savršeni kolač je najbolji suvenir koji sam mogla dobiti, a odmah je bilo jasno kako će Međimurska gibanica biti zvijezda našeg blagdanskog stola.
Za početak
Sve sastojke
Posudu za pečenje
Prvo ide nadjev
Redoslijed:
2 kore
Nadjev od maka
2 kore
Nadjev od sira
2 kore
Nadjev od oraha
2 kore
Nadjev od jabuka
2 kore
Prvi puta
U posebnoj posudi
Nakon 20 minuta
Gibanicu čuvajte
Instructions
Međimurska gibanica
savršeni kolač je najbolji suvenir koji sam mogla dobiti, a odmah je bilo jasno
kako će Međimurska gibanica biti zvijezda našeg blagdanskog stola.Ingredients
Sastojci za manji protvan promjera 20x30
Nadjev od maka
Nadjev od oraha
Nadjev od sira
Nadjev od jabuka
Ostalo
Instructions
napravite sve nadjeve.
promiješajte za svaki nadjev posebno.
premažite maslacem, stavite koru pa opet premažite maslacem pa stavite koru.
od maka, a onda opet dvije kore između kojih je otopljeni maslac
gibanicu pečete 20 minuta na 180 stupnjeva.
promiješajte žumanjak s 100g kiselog vrhnja.
time premažite gibanicu, a onda pecite još 40 minuta na 180 stupnjeva.
u zatvorenoj posudi, a poslužite sa šećerom u prahu.
1 comment
My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.