Meksička topla čokolada

by Slavonka

Privizivamo snijeg s ovim pikantnim napitkom! Topli začini poput kajenskog papra, chiija i cimeta griju još više u kombinaciji s Ciobar toplom čokoladom!

Začine si prilagodite po ukusu, a meni baš paše onako, malkoc ljuće 👌

Potrebno vam je:

250ml mlijeka
2 vrećice @dr.oetker_hrvatska Ciobar tople čokolade
Prstohvat kajenskog papra
Prstohvat chilija
Prstohvat cimeta

Po želji:
Preljev od čokolade
Marshmallowsi

Za početak mlijeku dodajte začine. Ovo je umjerena jačina, a ako želite jače, slobodno začinite po ukusu.

Dodajte, zatim, Ciobar smjesu – obje vrećice pa pjenjačom dobro promiješajte.

Stavite smjesu na umjerenu vatru i kuhajte uz konstantno miješanje.

Kuhajte dok ne postignete željenu gustoću, a dovoljno je minutu-dvije kuhanja.

Po stjenkama čaše izlijte malo preljeva od čokolade za dodatni kick i kao dekoraciju.

Toplu čokoladu izlijte u tako pripremljenu čašu, pospite marshmallowse i poslužite toplo!

You may also like

Leave a Comment