Kombinacija čokolade i lješnjaka mi je uvijek bila nekako otmjena i baš blagdanska! još kad to spojimo u meko i mirisno brioche tijesto, nastane prava blagdanska poslastica!
Prvo pripremite
Zatim dodajte sve
Tijesto prebacite
Za fil,
U drugu posudu
Kada se tijesto
Svaki dio
Od tri rolade
Kalup duljine 30
Pećnicu Zagrijte
Po želji, možete
Instructions
Pletenica s lješnjacima i čokoladom
to spojimo u meko i mirisno brioche tijesto, nastane prava blagdanska
poslastica!Ingredients
Brioche
Fil
Instructions
brioche tijesto. Dodajte brašno u posudu za miksanje. U sredini napravite rupu
pa dodajte mlaku vodu, Dr.Oetker kvasac i prstohvat šećera. Ostavite par minuta
da se zapjeni.
ostale sastojke i umijesite tijesto.
u namašćenu posudu, pokrijte i pustite da se diže 1h na toplom.
nasjeckajte lješnjake ugrubo.
dodajte Dr.Oetker kakao, šećer, prstohvat soli pa promiješajte. Zatim dodajte
otopljeni maslac i čokoladu, promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi.
diglo, podijelite ga na tri jednaka djela.
razvaljajte na cca 15x30 cm, premažite čokoladnim premazom pa pospite sjeckanim
lješnjacima. Zarolajte u roladu (rolate po duljem djelu od 30 cm)
prvo ispletite pletenicu, zatim zavijte pletenicu u oblik koji će odgovarati
kalupu za kruh u kojem ćete ju peći.
cm premažite maslacem pa stavite vašu pletenicu u njega. Pokrijte krpom i
pustite da se diže dok se pećnica ne zagrije.
na 180 stupnjeva i pecite pletenicu 30-35 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu
boju gore.
gore posuti sjeckane lješnjake i komadiće čokolade!