Pletenica s lješnjacima i čokoladom

by Slavonka

Kombinacija čokolade i lješnjaka mi je uvijek bila nekako otmjena i baš blagdanska! još kad to spojimo u meko i mirisno brioche tijesto, nastane prava blagdanska poslastica!

Kombinacija čokolade i lješnjaka mi je uvijek bila nekako otmjena i baš blagdanska! još kad to spojimo u meko i mirisno brioche… Imal' šta slatko? Pletenica s lješnjacima i čokoladom European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Instructions

Pletenica s lješnjacima i čokoladom

Kombinacija čokolade i lješnjaka mi je uvijek bila nekako otmjena i baš blagdanska! još kad
to spojimo u meko i mirisno brioche tijesto, nastane prava blagdanska
poslastica!

Ingredients

  

Brioche

  • 5 g Dr.Oetker suhog kvasca
  • 100 ml mlake vode
  • 1 prstohvat šećera
  • 410 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 1 jaje sobne temperature
  • 1 žumanjak sobne temperature
  • 80 g omekšalog maslaca

Fil

  • 150 g prženih lješnjaka nasjeckanih ugrubo
  • 30 g kakaa Dr.Oetker
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 50 g otopljene čokolade
  • 80 g šećera

Instructions

 

  • Prvo pripremite
    brioche tijesto. Dodajte brašno u posudu za miksanje. U sredini napravite rupu
    pa dodajte mlaku vodu, Dr.Oetker kvasac i prstohvat šećera. Ostavite par minuta
    da se zapjeni.

    Zatim dodajte sve
    ostale sastojke i umijesite tijesto.

    Tijesto prebacite
    u namašćenu posudu, pokrijte i pustite da se diže 1h na toplom.

    Za fil,
    nasjeckajte lješnjake ugrubo.

    U drugu posudu
    dodajte Dr.Oetker kakao, šećer, prstohvat soli pa promiješajte. Zatim dodajte
    otopljeni maslac i čokoladu, promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi.

    Kada se tijesto
    diglo, podijelite ga na tri jednaka djela.

    Svaki dio
    razvaljajte na cca 15x30 cm, premažite čokoladnim premazom pa pospite sjeckanim
    lješnjacima. Zarolajte u roladu (rolate po duljem djelu od 30 cm)

    Od tri rolade
    prvo ispletite pletenicu, zatim zavijte pletenicu u oblik koji će odgovarati
    kalupu za kruh u kojem ćete ju peći.

    Kalup duljine 30
    cm premažite maslacem pa stavite vašu pletenicu u njega. Pokrijte krpom i
    pustite da se diže dok se pećnica ne zagrije.

    Pećnicu Zagrijte
    na 180 stupnjeva i pecite pletenicu 30-35 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu
    boju gore.

    Po želji, možete
    gore posuti sjeckane lješnjake i komadiće čokolade!

You may also like

Leave a Comment