Medeni čovječuljci

by Slavonka

Recept kao takav nije nepoznanica kod nas iako svi vjeruju kako oni potiču iz Amerike što nije točno. Zna se odakle dolaze najukusniji keksi – iz Engleske.

Tako su i ovi gingerbread keksi došli na moj blagdanski stol i zbog svoje divne teksture, trajno se nastanili ondje. Znate da je Božić blizu kada vam cijela kuća miriši na đumbir, cimet i muškatni oraščić!

Potrebno vam je:

  • 145 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 200 g meda
  • 1 jaje
  • 1 žličica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
  • 440 g brašna
  • 1 žličica Dr.Oetker sode bikarbone
  • Malo soli
  • 3 žličice Dr.Oetker mješavine za medenjake
  • 1 žličica svježe mljevenog đumbira
  • 1 žličica korice od limuna

Priprema:

  1. Izradite maslac i šećer.
  2. Dodajte med i jaje te pjenasto izradite.
  3. Dodajte ekstrakt od vanilije.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, malo soli i mješavinu za medenjake.
  5. U žumanjke naribajte koricu limuna i svježi đumbir.
  6. Postepeno dodajte brašno i umijesite glatko tijesto.
  7. Ostavite u hladnjaku da se odmori.
  8. Razvaljajte tijesto na jedan centimetar debljine, izrežite vaše keksiće i pecite ih na 180 stupnjeva, 10-ak minuta.
  9. Kada se ohlade ukrasite ih po želji

Ena sa Foodgasma!

You may also like

Leave a Comment