Cimet ruže

by Slavonka

Čim smo ušli u hladniji mjesec, odmah sve miriši na jesen. A ima li boljeg jesenskog mirisa od cimeta? Mislim da nema! Ove cimet ruže su idealne za prohladne dane koji su pred nama!

https://www.instagram.com/tv/CGPXA2qpN4e/

Čim smo ušli u hladniji mjesec, odmah sve miriši na jesen. A ima li boljeg jesenskog mirisa od cimeta? Mislim da nema!… Imal' šta slatko? Cimet ruže European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Cimet ruže

Ukusne cimet ruže za hladnije dane pred nama.

Ingredients

  

Za tijesto

  • 380 g brašna
  • 1 vrećica Dr.Oetker kvasca
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 240 ml toplog mlijeka
  • 100 g omekšalog maslaca

Za premazivanje

  • 3 vrećica Dr.Oetker cimet šećera
  • 100 g omekšalog maslaca

Za posipanje

  • 1 vrećica Dr.Oetker cimet šećera

Instructions

 

  • U posudu za
    miksanje dodajte brašno, Dr.Oetker kvasac, prstohvat soli i šećer.
    Promiješajte.

    Uz konstantno
    miksanje postepeno dodajte mlijeko, a onda i maslac.

    Miksajte na
    srednjoj brzini sve dok se tijesto ne počne odvajati od posude.

    Ostavite tijesto
    da odmori 30 minuta na toplom.

    Nakon 30 minuta
    tijesto razvaljajte što tanje u oblik pravokutnika.

    Premažite cijelu
    površinu maslacem i pospite Dr.Oetker cimet šećerom po donjoj polovici tijesta
    (sve tri vrećice cimet šećera)

    Drugu polovicu,
    koja je samo premazana maslacem, preklopite preko cimet polovice i lagano pritisnite.

    Rezačem izrežite
    trakice debljine 2 cm.

    Trakicu primite
    sa svake strane i rolajte sa svake strane u suprotnom smjeru kako biste dobili
    efekt spirale.

    Spiralu zamotajte
    u krug – ružu.

    Cimet ruže
    posložite na posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje te odozgora
    pospite još Dr.Oetker cimet šećera.

    Pecite na 200
    stupnjeva, 20 minuta.

You may also like

Leave a Comment