Valentinovska torta od bijele čokolade i malina

by Slavonka

Evo torte koju svatko može napraviti, iznimno je ukusna, brza, a može poslužiti i kao poklon za Valentinovo! I da..ne peče se, jer tko bi htio provoditi vrijeme u kuhinji na Valentinovo..bolje to provedite sa svojom voljenom polovicom..

Evo torte koju svatko može napraviti, iznimno je ukusna, brza, a može poslužiti i kao poklon za Valentinovo! I da..ne peče se,… Imal' šta slatko? Valentinovska torta od bijele čokolade i malina European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Instructions

 

Valentinovska torta od malina i bijele čokolade

Svima se sviđa i svatko ju može napraviti!

Ingredients

  

Podloga od keksa

  • 250 g mljevenog keksa
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 3 žlice šećera
  • 1 Dr.Oetker limun šećer

Krema

  • 250 g krem sira
  • 200 ml vrhnja za šlag nezaslađenog (ako koristite zaslađeno, izostavite šećer)
  • 2 žlice šećera
  • 100 g malina svježih ili odmrznutih
  • 150 g Dr.Oetker bijele čokolade

Preljev

  • 2 vrećice Dr.Oetker Mirror glazea
  • Crvena Dr.Oetker prehrambena boja

Instructions

 

  • Koristila sam
    kalup u obliku srca, možete ju raditi u običnom kalupu 28cm ili manje.

    Za početak
    mljevenom keksu dodajte otopljeni maslac i šećer te limun šećer pa promiješajte.

    Utisnite kekse u
    dno kalupa koje ste obložili papirom za pečenje.

    Stavite u
    hladnjak dok ne napravite kremu.

    Za kremu, u
    posudu dodajte vrhnje za šlag i šećer pa miksajte do srednje čvrstoće.

    Dodajte zatim
    krem sir i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.

    Otopite Dr.Oetker
    bijelu čokoladu pa dodajte kremi od krem sira.

    Kremu podijelite
    na dva djela.

    U jedan dio kreme
    dodajte svježe ili odmrznute maline pa miksajte dok se ne sjedine.

    Žlicom
    rasporedite smjesu po kalupu za tortu. Napravite šareni uzorak tako da stavite
    prvo jednu žlicu bijele kreme, a onda jednu žlicu  kreme od maline.

    Zagladite gore sa
    spatulom ili žlicom i stavite u hladnjak na 2h ili u zamrzivač na 30 minuta.

    Vrećice Dr.Oetker
    mirror glaze-a stavite u kipuću vodu i držite par minuta dok se ne opusti.

    Mirror glaze
    istresite u posudu iz koje će vam biti lako sipati po torti.

    Dodajte crvene
    boje dok ne postignete željenu nijansu i pustite da se ohladi do sobne
    temperature.

    Mirror glaze mora
    biti ohlađen, a torta mora biti hladna ili smrznuta. Tako ćete dobiti najbolje
    rezultate.

    Kada je mirror
    glaze prohlađen, tortu izvadite iz hladnjaka, smjestite na visoku čašu kako bi
    mirror glaze morao nesmetano padati.

    Prelijte mirror
    glaze tako što krenete od sredine torte pa prema rubovima!

    Ostavite par
    minuta da se stisne na zraku pa ju smjestite na stalak za posluživanje.

    Ukrasite po želji
    gore. Ja sam koristila latice ruža i Dr.Oetker lila srca!


You may also like

Leave a Comment