Hrskave baklava rolice

by Slavonka

Kada probate ovakav način pripreme baklave, teško ćete se odlučiti opet za onaj klasični. Još kad okusite kombinaciju prženih badema i osvježavajućeg limuna, odmah ćete poželjeti raditi ih opet, i to duplu porciju!

Video priprema

Kada probate ovakav način pripreme baklave, teško ćete se odlučiti opet za onaj klasični. Još kad okusite kombinaciju prženih badema i osvježavajućeg… Imal' šta slatko? Hrskave baklava rolice European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Hrskave baklava rolice

Kada probate ovakav način pripreme baklave, teško ćete se odlučiti opet za onaj klasični.
Još kad okusite kombinaciju prženih badema i osvježavajućeg limuna, odmah ćete
poželjeti raditi ih opet, i to duplu porciju!

Ingredients

  • 12 listova kora za savijače
  • 200 g Dr.Oetker mljevenih badema
  • 4 žlice šećera
  • 1 vrećica Dr.Oetker limun šećera
  • 1 vrećica Dr.Oetker korice limuna
  • 1 žlica Dr.Oetker ekstrakta od vanilija
  • 250 g maslaca

Za posipanje

  • 4 žlice tostiranih Dr.Oetker badema u listićima

Sirup

  • 500 ml vode
  • 600 g šećera
  • 1 Dr.Oetker limun šećer
  • 1/2 limuna narezanog na ploške
  • Sok od 1/2 limuna

Instructions

  • Za početak napravite šećerni sirup. Sve sastojke – voda, šećer, Dr.Oetker limun šećer, sok od limuna te ploške stavite u posudu za kuhanje. Kada provrije,smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 30-40 minuta dok ne dobijete gušći sirup. Nije potrebno konstantno miješati ali povremeno promiješajte. Nakon pripreme sirupa, dobro ga ohladite.
  • Uključite pećnicu na 160 stupnjeva i pustite da se grije. Posudu za pečenje promjera 23x20 cm dobro premažite žlicom omekšalog maslaca.
  • Za nadjev, prvo na suhoj, dobro zagrijanoj tavi tostirajte mljevene bademe. Dovoljno je svega 30ak sekundi, dok ne dobiju zlatnu boju.
  • Bademima dodajte šećer, Dr.Oetker limun šećer, Dr.Oetker koricu limuna i ekstrakt od vanilije. Promiješajte.
  • Otopite 250 g maslaca za premazivanje. 1 list kore za savijače prepolovite nožem po širini. Premažite koru maslacem, zatim na nju dodajte drugu polovicu kore i opet premažite maslacem. Pospite 1 žlicu nadjeva po kori.
  • Na početak kore stavite drveni štapić ili ražnjić koji je malo veći od širine same kore. Zarolajte čvrsto uz pomoć štapića. Zatim lagano prstima pogurajte rolicu simultano s lijeve i s desne strane kako biste dobili nabore. Izvucite štapić, a rolicu složite u posudu koju ste prethodno premazali maslacem.
  • Kada ste napunili posudu rolicama, prelijte rolice ostatkom maslaca i uz pomoć kista premažite kompletnu površinu. Uzdužno izrežite rolice tako da dobijete komadiće od 4 cm. Pecite u pećnici 70 minuta.
  • Dok su još vruće, prelijte ih s otprilike 200 ml sirupa, i po srediti svake rolice pospite tostirate smrvljene listiće badema. Poslužite uz kavu!

You may also like

Leave a Comment