Tartufi od bijele čokolade i borovnica

by Slavonka

Mislim da smo spremni otvoriti sezonu deserata koji ne zahtijevaju paljenje pećnice jer nam je ljeto napokon stiglo!

S ljetom su stigle i divne, domaće borovnice pa sam ih morala ušuškati u omiljeni mi ganache od bijele čokolade i napraviti prave ljetne tartufe!

Mislim da smo spremni otvoriti sezonu deserata koji ne zahtijevaju paljenje pećnice jer nam je ljeto napokon stiglo! Uncategorized Tartufi od bijele čokolade i borovnica European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

 

Ljetni tartufi od bijele čokolade i borovnica

S ljetom su stigle i divne, domaće borovnice pa
sam ih morala ušuškati u omiljeni mi ganache od bijele čokolade i
napraviti prave ljetne tartufe!

Ingredients

  

Za 16 tartufa

  • 200 g Dr.Oetker bijele čokolade
  • 100 ml biljnog vrhnja za šlag
  • 1 vrećica Dr.Oetker burbon vanilija ekstrakta
  • 50 g borovnica (16 bobica vam treba)
  • 5 žlica Dr.Oetker badema u listića

Instructions

 

  • Na pari zagrijte Dr.Oetker Kuvertira bijelu čokoladu i 100 ml biljnog vrhnja za šlag. Dodajte odmah i Dr.Oetker burbon vaniliju.
  • Kuhajte na pari konstantno miješajući. Kada se čokolada u potpunosti otopila i sjedinila s vrhnjem, prebacite ju u posudu za hlađenje i stavite u hladnjak na 3h!
  • 5 žlica Dr.Oetker badema u listićima pažljivo popržite na suhoj, dobro zagrijanoj tavi. Istresite u tanjurić.
  • Kada su se bademi prohladili, izmrvite ih prstima.
  • Mala žlica za sladoled ili obična žlica neka vam posluži za mjerenje veličine tartufa. Žlicom zagrabite stisnuti ganache i rukama oblikujte kuglicu.
  • U sredini kuglice napravite udubljenje pa utisnite borovnicu i opet oblikujte kuglicu.
  • Kuglicu zatim uvaljajte u usitnjene bademe i
    stavite na podlogu na kojoj je papir za pečenje ili košarice za
    tartufe.
  • Bijela čokolada će vam se topiti u rukama dok to radite pa savjetujem da radite u rukavicama kako bi ruke što manje topline ispuštale!
  • Ako radite duplu količinu, savjetujem vam da na pola vratite čokoladu malo u hladnjak i promijenite rukavice!
  • Napravljeni tartufi idu opet na hlađenje još minimalno pola sata!
  • Nemojte ih vaditi iz hladnjaka prije posluživanja, tako su baš osvježavajući!

Ovaj recept vam donosim u suradnji s Dr.Oetker Hrvatska kao ponosni Dr.Oetker ambasador!

You may also like

Leave a Comment