Panna Cotta tart

by Slavonka

Kada svladate tart koru, mogućnosti za punjenje je bezbroj! Prhko tijesto s aromom vanilije i maslaca komplimentira svakoj kremi pa pustite mašti na volju!

Tala perforirani kalup

Ovaj panna cotta tart je pravi ljetni kolač i vjerujem da će se svidjeti svakome!
Kora za tart mora biti hrskava i čvrsta! Upravo tome doprinosi ovaj odlični Tala perforirani kalup za tart iz moje omiljene trgovine Sol i papar.

Na web shopu Sol i papar možete pogledati odlične Tala proizvode! Za ovaj recept sam koristila i Tala sito s tri nastavka! Odličan proizvod s tri različita sita – ovisno o tome za što vam je potrebno! Ne zauzima puno mjesta, a dizajn je retro i totalno paše uz mog Kiću!

Pogledajte video pripremu i isprobajte ovaj divni panna cotta tart koji vam donosim u suradnji sa Sol i papar!

Kada svladate tart koru, mogućnosti za punjenje je bezbroj! Prhko tijesto s aromom vanilije i maslaca komplimentira svakoj kremi pa pustite mašti… Imal' šta slatko? Panna Cotta tart European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Instructions

PANNA COTTA Tart

Pravi ljetni desert

Ingredients

  

Tart Kora za TALA perforirani pekač promjera 28 cm

  • 1 jaje sobne temperature
  • 150 g brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica Dr.Oetker vanilija arome
  • 110 g omekšalog maslaca
  • Naribana korica jednog limuna

Panna Cotta krema

  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica Dr.Oetker želatine

Voćni dio

  • 5 žlica džema od ribizla i jagoda - ili koji god želite.

Instructions

 

Tart kora

  • U posudu za miksanje stavite jaje, zatim zajedno prosijte brašno, šećer u prahu i sol.
  • Naribajte koricu limuna.
  • Miksajte par minuta pa onda dodajte vaniliju.
  • Posljednje dodajete maslac i miksate dok se maslac ne sjedini.
  • Na radnu površinu stavite komad prijanjajuće folije. Na foliju istresite smjesu za koru.
  • Smjesa će vam biti ljepljiva pa ju umotajte uz pomoć folije te oblikujte u krug i stavite na hlađenje 2h!
  • Nakon dva sata hlađenja, razvaljajte koru za tart na željenu debljinu! Valjajte koru na foliji u kojoj je umotana jer ćete ju tako lakše prenijeti! Pobrašnite prilikom valjanja po potrebi!
  • Koru jednostavno prebacite u Tala perforirani kalup (VIDEO) i utisnite u kalup i rubove.
  • Kada ste utisnuli u kalup, odlijepite foliju i stavite tart u hladnjak na još 30 minuta.
  • Uključite pećnicu na 200 stupnjeva, a na dno pećnice stavite komad folije za slučaj da vam malo maslaca iscuri.
  • Ohlađeno tijesto gore obložite folijom ili papirom za pečenje te istresite Tala kuglice za pečenje po površini.
  • Tala kuglice će spriječiti da se tijesto digne od kalupa i dobit ćete savršeni tart oblik.
  • Tart pecite 10 minuta, zatim uklonite kuglice pa pecite još 10-15 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju!
  • Nakon pečenja, pustite da se ohladi te onda uklonite iz kalupa kako se ne biste opekli.

Panna Cotta krema

  • Ovo je klasična panna cotta krema koju često radim. Za početak pripremite želatinu po uputstvima s vrećice i pustite da nabubri.
  • Na laganoj vatri zagrijte mlijeko, slatko vrhnje, šećer i vaniliju. Kada je prokuhalo, dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne otopi!
  • Sklonite s vatre i pustite da se prohladi 5 minuta na sobnoj temperaturi.
  • Prohlađenu kremu istresite u vašu tart koru.
  • Po površini rasporedite 5 žlica džema od jagoda i ribizla (ili koji god volite) i napravite swirls 😀
  • Ostavite u hladnjaku minimalno 2-4h da se ohladi! Ovisno o jačini hladnjaka! Što dulje, to bolje.
  • Ukrasite gore sa svježim voćem i uživajte!

You may also like

Leave a Comment