GYOZALINE

by Slavonka

Ne, nije to posebna vrsta, to ja njima tepam- gyozaline, gyozice, gyozidžonke!

Svi Kikkoman i TABASCO umaci su sniženi u @konzumhr čak 30% do kraja svibnja! Sniženi su i na @nikas_hr webshopu!

Imate priliku osvojiti i novi @weber_hrvatska roštilj, pribor za roštiljanje, vrijedne Kikkoman i Tabasco pakete…



Danas smo ih pripremali za kasni ručak i baš su bile fine! Vjerujem da možete negdje kupiti gotovi wrap za gyoze, ali toliko je jednostavno za napraviti pa nemojte bacati pare!

Prije svega, jedan disklejmer ovako mi radimo Gyoze, ako se to negdje radi drugačije, neka, nama je ovako fino

Jednom sam nekom cooking showu gledala kako ih rade i zapamtila proces, prilagodila ga sebi i evo, uspješno godinama pravim gyozaline po svom guštu!

Ne, nije to posebna vrsta, to ja njima tepam- gyozaline, gyozice, gyozidžonke! Svi Kikkoman i TABASCO umaci su sniženi u @konzumhr čak 30% do… Šta ima za jest? GYOZALINE European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

HOMEMADE GYOZA

Ingredients

WRAP - TIJESTO ZA CCA 60 GYOZA

  • 200 ml kipuće vode
  • 400 g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • gustin za valjanje gyoza

Punjenje za 60+ gyoza

  • 500 g mljevene junetine
  • 1 crveni luk sitno nasjeckan
  • 100 g kineskog kupusa sitno nasjeckanog
  • 1 žlica nasjeckanog đumbira
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • Prstohvat kajenskog papra
  • 3 žlice rižinog ocrta
  • 5 žlica Kikkoman soja umaka
  • sok od jedne limete

Instructions

  • Mljevenom mesu dodajte sve gore navedene
    sastojke! Probajte pa dodajte jos nešto ako vam nedostaje! Meni je polazna količina
    po zlica soje i prstohvat suhih začina, promijesam, probam pa korigiram!

    Za tijesto, brašnu dodajte sol pa promiješajte!

    Dodajte kipuću vodu, pažljivo miješajte drvenom
    kuhačom!

    Prebacite tijesto na radnu površinu i oprezno
    rukama mijesite dok ne dobijete glatko, meko tijesto. Možda ćete morati
    dodati koju žličicu brašna, ako se jako lijepi!

    Na radnoj površini mijesite minimalno 5 minuta,
    pokrijte i pustite sa odmori 30minuta!

    Podlogu za valjanje pospite gustinom pa na tome
    tijesto razvaljajte na par mm debljine (pogledaj fotku)!

    Okruglim rezačem (ja koristim od 9cm promjera)
    izrežite tijesto! Ako cete slagati wrapove jedan na drugi, svaki pospite
    gustinom malo da vam se ne zalijepi.

    Na sredinu svakog wrapa stavite 1 žličicu fila!
    Količinu fila prilagodite veličini Gyoze, bitno je da možete preklopiti fino!

    Sto se tiče zatvaranja Gyoze, možete ju
    zatvoriti kao raviol, a mozete raditi ovako kao ja, na faltice

    Znaci, rub Gyoze lagano premazite vodom, preklopite ju, ali ne skroz!

    Gornji dio Gyoze preklapate u faltice i svaku završenu faltu stisnete uz donji dio Gyoze i na taj način se ona zatvori! Ako bude problema, zovite na video poziv.

    Na tavu dodajte žlicu ulja! Ja koristim kikiriki ulje!

    Posložite gyoza koliko vam stane na tavu, da imaju lijepo prostora.

    Pržite tako na srednjoj vatri dvije minute, podlijte zatim sa 100ml vode, poklopite i pustite da se upare! Kad voda ishlapi i krenu se pržiti opet, gotove su!

    Umočite ih u soja umak,
    Sweetchili, Tabasco, ma može i u čokoladu .

    Budite spremni na uljem pošpricano kuhaliste i na činjenicu da sve i da ih napravite 100, sve ćete ih pojest

You may also like

Leave a Comment