Ne, nije to posebna vrsta, to ja njima tepam- gyozaline, gyozice, gyozidžonke!
Svi Kikkoman i TABASCO umaci su sniženi u @konzumhr čak 30% do kraja svibnja! Sniženi su i na @nikas_hr webshopu!
Imate priliku osvojiti i novi @weber_hrvatska roštilj, pribor za roštiljanje, vrijedne Kikkoman i Tabasco pakete…


Danas smo ih pripremali za kasni ručak i baš su bile fine! Vjerujem da možete negdje kupiti gotovi wrap za gyoze, ali toliko je jednostavno za napraviti pa nemojte bacati pare!
Prije svega, jedan disklejmer ovako mi radimo Gyoze, ako se to negdje radi drugačije, neka, nama je ovako fino
Jednom sam nekom cooking showu gledala kako ih rade i zapamtila proces, prilagodila ga sebi i evo, uspješno godinama pravim gyozaline po svom guštu!
Za tijesto, brašnu dodajte sol pa promiješajte! Dodajte kipuću vodu, pažljivo miješajte drvenom Prebacite tijesto na radnu površinu i oprezno Na radnoj površini mijesite minimalno 5 minuta, Podlogu za valjanje pospite gustinom pa na tome Okruglim rezačem (ja koristim od 9cm promjera) Na sredinu svakog wrapa stavite 1 žličicu fila! Sto se tiče zatvaranja Gyoze, možete ju Znaci, rub Gyoze lagano premazite vodom, preklopite ju, ali ne skroz! Gornji dio Gyoze preklapate u faltice i svaku završenu faltu stisnete uz donji dio Gyoze i na taj način se ona zatvori! Ako bude problema, zovite na video poziv. Na tavu dodajte žlicu ulja! Ja koristim kikiriki ulje! Posložite gyoza koliko vam stane na tavu, da imaju lijepo prostora. Pržite tako na srednjoj vatri dvije minute, podlijte zatim sa 100ml vode, poklopite i pustite da se upare! Kad voda ishlapi i krenu se pržiti opet, gotove su! Umočite ih u soja umak, Budite spremni na uljem pošpricano kuhaliste i na činjenicu da sve i da ih napravite 100, sve ćete ih pojest
Instructions
HOMEMADE GYOZA
Ingredients
WRAP - TIJESTO ZA CCA 60 GYOZA
Punjenje za 60+ gyoza
Instructions
sastojke! Probajte pa dodajte jos nešto ako vam nedostaje! Meni je polazna količina
po zlica soje i prstohvat suhih začina, promijesam, probam pa korigiram!
kuhačom!
rukama mijesite dok ne dobijete glatko, meko tijesto. Možda ćete morati
dodati koju žličicu brašna, ako se jako lijepi!
pokrijte i pustite sa odmori 30minuta!
tijesto razvaljajte na par mm debljine (pogledaj fotku)!
izrežite tijesto! Ako cete slagati wrapove jedan na drugi, svaki pospite
gustinom malo da vam se ne zalijepi.
Količinu fila prilagodite veličini Gyoze, bitno je da možete preklopiti fino!
zatvoriti kao raviol, a mozete raditi ovako kao ja, na faltice
Sweetchili, Tabasco, ma može i u čokoladu .