Pita od bundeve

by Slavonka

Ovo je jedan američki klasik koji uvijek gledamo u serijama i filmovima. Muškatna bundeva se tu ni ne osjeti toliko koliko sami začini, a ona daje tu neodoljivu boju i kremoznost.

Ovo je jedan američki klasik koji uvijek gledamo u serijama i filmovima. Muškatna bundeva se tu ni ne osjeti toliko koliko sami… Imal' šta slatko? Pita od bundeve European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Instructions

Pita od bundeve

Ovo je jedan američki klasik koji uvijek gledamo u serijama i filmovima. Muškatna
bundeva se tu ni ne osjeti toliko koliko sami začini, a ona daje tu neodoljivu
boju i kremoznost.

Ingredients

  

Prhka kora za pitu

  • 170 g brašna
  • 1 žlica šećera
  • 110 g hladnog maslaca
  • 60 ml hladne vode
  • +50 g maslaca za premazivanje posude za pečenje

Fil

  • 400 g pirea od muškatne bundeve
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 vrećica Dr.Oetker burbon vanilije
  • 1 žlica cejlonskog cimeta

Instructions

 

  • Za početak
    napravite prhku koru. Brašnu dodajte hladni maslac koji ste narezali na
    kockice. Pjenjačom utisnite maslac u brašno tako da dobijete mrvičastu smjesu.

    Dodajte žlicu
    šećera, prstohvat soli pa postepeno dodajte hladnu vodu i miješajte dok ne
    dobijete glatko tijesto.

    Tijesto umotajte u
    foliju i stavite u hladnjak na minimalno 1h.

    Nakon 1h, okrugli
    kalup za pitu bogato premažite maslacem, a tijesto razvaljajte na pola cm
    debljine i rasporedite po površini i rubu kalupa.

    Pećnicu uključite
    na 180 stupnjeva.

    Za fil vam je
    potrebno 400 g pirea od muškatne bundeve. Pire napravite tako da muškatnu
    bundevu prerežete po pola, izvadite sjemenke i pečete u pećnici 40 minuta na
    180 stupnjeva.

    Nakon pečenja ju
    ogulite i izblendate u pire. Za ovaj recept će vam biti dovoljna muškatna
    bundeva od 500 g.

    Pireu dodajte sve
    ostale sastojke – vrhnje za šlag, jaja, cejlonski cimet te Dr.Oetker burbon
    vaniliju i Dr.Oetker gustin.

    Miksajte dok se
    ne sjedini.

    Fil istresite na
    koru i rasporedite po cijeloj površini.

    Pecite 50 minuta
    i prije rezanja pustite da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi, možete
    čak i  preko noći.

    Poslužite uz šlag
    i orašaste plodove.


You may also like

Leave a Comment