Ovo je jedan američki klasik koji uvijek gledamo u serijama i filmovima. Muškatna bundeva se tu ni ne osjeti toliko koliko sami začini, a ona daje tu neodoljivu boju i kremoznost.
Za početak
Dodajte žlicu
Tijesto umotajte u
Nakon 1h, okrugli
Pećnicu uključite
Za fil vam je
Nakon pečenja ju
Pireu dodajte sve
Miksajte dok se
Fil istresite na
Pecite 50 minuta
Poslužite uz šlag
Instructions
Pita od bundeve
bundeva se tu ni ne osjeti toliko koliko sami začini, a ona daje tu neodoljivu
boju i kremoznost. Ingredients
Prhka kora za pitu
Fil
Instructions
napravite prhku koru. Brašnu dodajte hladni maslac koji ste narezali na
kockice. Pjenjačom utisnite maslac u brašno tako da dobijete mrvičastu smjesu.
šećera, prstohvat soli pa postepeno dodajte hladnu vodu i miješajte dok ne
dobijete glatko tijesto.
foliju i stavite u hladnjak na minimalno 1h.
kalup za pitu bogato premažite maslacem, a tijesto razvaljajte na pola cm
debljine i rasporedite po površini i rubu kalupa.
na 180 stupnjeva.
potrebno 400 g pirea od muškatne bundeve. Pire napravite tako da muškatnu
bundevu prerežete po pola, izvadite sjemenke i pečete u pećnici 40 minuta na
180 stupnjeva.
ogulite i izblendate u pire. Za ovaj recept će vam biti dovoljna muškatna
bundeva od 500 g.
ostale sastojke – vrhnje za šlag, jaja, cejlonski cimet te Dr.Oetker burbon
vaniliju i Dr.Oetker gustin.
ne sjedini.
koru i rasporedite po cijeloj površini.
i prije rezanja pustite da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi, možete
čak i preko noći.
i orašaste plodove.