*Ajmo u Aziju* – Još jedni dumplinZi

by Slavonka

Ajmo u Aziju je dio novog serijala “Ajmo…”. POnekad ćemo ručat’, a nekad ćemo putovati svijetom…

Jako volim jesti dumplinge svih vrsta, ali mi je prava muka motati ih, pogotovo jer sve uvijek radim “from scratch” pa je nekad naporno. Realno, koliko god da ih napravite, nikad ih nije dovoljno, iako su ove jako krupne i zasitne.

Potrebno vam je za 12 dumplinga:
160 g glatkog brašna
120ml tople vode
5g suhog kvasca
prstohvat soli

Punjenje:
350g mljevene junetine
3 žlice soja umaka
oko 30 g mladog luka nasjeckanog – samo bijeli dio
1 žličica kajenskog papra
1 žličica kumina
(soja umak te začine prilagodite vlastitom ukusu,slobodno

Za prženje : 4 žlice suncokretovog ulja, 100ml vode

Za početak pripremite tijesto. Sve sastojke stavite u posudu, umijesite tijesto i ostavite 30 minuta na toplom.

Mesu dodajte sve sastojke pa promiješajte. Kušajte i prilagodite začine. Meso podijelite na 12 jednakih djelova.

Tijesto podijelite na 12 jednakih djelova.

Svaki dio razvaljajte u oblik kruga. Promjer mora biti dovoljan da obavije kuglicu mesa sa svih strana. Meso stavite na sredinu kruga, a onda pokupite tijesto sa svih strana prema gore tako da obavijete meso u oblik poklončića, pa lagano zavrnete vrh. 😊

Na tavi zagrijte 4 žlice ulja. Najbolje je rasporediti na dva puta pečenje osim ako imate baš veliku tavu za svih 12.
Dumplinge pržite na ulju sa strane spoja – gornje strane. Pržite ih 3 minute , a onda podlijte s 100ml vode i poklopite poklopcem i čekajte da ispari voda, otklopite nakon što je voda isparila i pržite još 30ak sekundi.

Poslužite uz sweetchili umak, najseckani mladi luk.

You may also like

Leave a Comment