Raj u Slavoniji – Stupnički Dvori

by Slavonka

Na obroncima stupničkih brda smjestio se jedinstven restoran “Stupnički dvori”! Ovo je već poznata lokacija svim ljudima željnim dobre kapljice, još bolje hrane i pravog odmora za dušu! 20ak minuta od Slavonskog Broda možete napuniti baterije pogledom na beskonačne vinograde i osluškujući samo zvukove prirode.

 

 

 

Od prošle godine restoran je preuzeo gospodin Josip Galić, ujedno i vlasnik poznate vinarije Galić.  Pod uspješnom palicom gospodina Galića, nastavlja se tradicija proizvodnje vrhunskog chardonnay vina te rizlinga i graševine!

Vinograd “Stupničkih dvora” se proteže na 38 hektara i raspoređen je po brdima Brodskog Stupnika.

Predlažem vam da se prošećete imanjem, popnete se na vrh vinograda i vidite “Stupničke dvore” iz najbolje perspektive.

U ugodnom razgovoru s voditeljem hotela, gospodinom Antunom Šulentićem doznala sam kako u hotelu možete organizirati sve vrste svečanosti: od jedinstvenih vjenčanja do team buildinga!

Također nam je otkrio kako nas uskoro očekuju i novi sadržaji u “Stupničkim dvorima” poput bazena, wellness-a i proširenja poznate terase s najljepšim pogledom na vinograd.

Ako poželite odsjesti ondje i uživati više dana, Stupnički dvori nude i smještaj od tri zvjezdice!

Spoj modernog i tradicionalnog dizajna čini  da interijer “Stupničkih dvora” u potpunosti odgovara podneblju u kojem se nalazi.

Na zidovima restorana vidjet ćete unikatne slike koje su naslikane vinima Galić. Na svakoj slici piše koje vino iz podruma Galić je korišteno za izradu!

E sad možemo o hrani…

Ovo nije prvi puta da sam jela u restoranu “Stupnički dvori”. Znala sam da me očekuje vrhunska hrana i očekivanja su bila doista visoka. Ono čemu se nisam nadala je da će me u potpunosti raspametiti svojim jelima! Dogodilo se to da sam ostala bez teksta a istovremeno sam toliko toga htjela reći…

Ručak smo započeli legiranom juhom od graševine!

A onda su samo počela stizati vrhunska jela mladog kuhara Krešimira Jurić-Orlića…

Odrezak jelena u umaku od gljiva s domaćom tjesteninom. Od kad probah ovo, odabrala bi odrezak jelena prije bilo kojeg beefsteak-a!

 

Janjeći kotleti s aromatiziranom palentom

Svi koji me znaju, znaju da je moje omiljeno meso janjetina. S veseljem sam dočekala ovo jelo a kada sam ga okusila, bacilo me u trans. Mladoj janjetini savršeno komplimentira ova aromatizirana palenta…

 

Pačja prsa u umaku od čokolade i višnje

Skeptični? Nemojte biti, učite na mojim greškama. Ovo jelo sam išla opet jesti par dana kasnije i opet me oduševilo. U svakom zalogaju osjetite ljubav koju je kuhar unio u ovo jelo. Osjetite pomno smišljen spoj naizgled nespojivih namirnica. Eksplozija za vaše okusne pupoljke!

 

A za desert, čudo…

Kada sam mislila da me ništa više ne može iznenaditi, dragi konobar nam je donio desert. Kuhane jabuke u odlično začinjenom umaku, s domaćim puslicama i keksom i, naravno, kuglom sladoleda za rashlađivanje.  Jednostavni sastojci pod kuharskom palicom gospodina Krešimira postaju pravo remek djelo!

 

Na kraju ovog divnog dana, poželjela sam upoznati mladog kuhara. Rekla sam mu “svaka čast” jer sam u tom trenutku bila bez riječi. Iskreno, došlo mi je da ga zagrlim jer dugo nisam imala prilike istinski ovako uživati u hrani!

 

“Stupnički dvori” je mjesto koje svatko treba vidjeti, doživjeti i okusiti. To je posebna priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Svako jelo koje ondje kušate znate da je spremljeno od domaćih sastojaka, s puno ljubavi. Svaka čaša vina ima svoju priču a u svakom kutku ovog prekrasnog imanja disat ćete punim plućima…

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment