U suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije donosim vam jedan novi, ukusni serijal kroz koji ću, u tri mjeseca, posjetiti 13 restorana koji su uključeni u projekt “Okusi graničarskog Posavlja”. Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Više o projektu možete doznati ovdje: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije!
U najmlađem gradu u Hrvatskoj, u Novoj Gradiški, u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” imaju tri restorana. Jedan od njih je restoran i pansion “Slavonski Biser”.
Slavonski Biser je smješten uz glavnu županijsku cestu te je time izuzetno pristupačan i lako ćete ga pronaći.
U sklopu objekta “Slavonski Biser” nalazi se caffe bar, restoran i veliki prostor za razne proslave i okupljanja poput svadbi, maturalnih zabava za preko dvjesto ljudi. A ako zatrebate smještaj, tik do restorana imate pansion od 18 soba!
U ugodnom razgovoru s vlasnikom, gospodinom Grgićem doznali smo kako restoran postoji 25 godina i s ponosom ističe kako su od samog početka u vlastitom prostoru! Također smo doznali kako je to pravi obiteljski posao te kako je svaki član obitelji jednim djelom uključen u rad ovog restorana i pansiona!
Interijer restorana je moderno uređen. Prostor je izuzetno svijetao a kamin pruža poseban osjećaj topline u prostoru. Osim mirisa dobre hrane, u restoranu osjetite miris svježeg cvijeća koje se nalazi na stolovima i stvara ugodnu atmosferu.
Tijekom godine u Slavonskom Biseru se održavaju razni događaji a najpoznatiji je “Sarmijada i provijada”, natjecanje gdje se, pogađate, kuha sarma i peče prova! Dobili smo informaciju kako to bude zabava za pamćenje a pozvani smo da sudjelujemo u ovogodišnjoj koja će se održati 6.4.!
U sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” restoran “Slavonski Biser” ima nekoliko jela a ja sam probala sarmu i čobanac. Gospodin Grgić nam je ekskluzivno najavio kako planira dodati na svoj menu “Okusi graničarskog Posavlja” još jedno jelo – paprikaš.
Napokon sam naišla na sarmu u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja”!
O sarmi vam ne moram previše pričati! Iskrena da budem, nisam nikada probala lošu sarmu! Ova je bila odlična, domaćeg ukusa a uz nju dobijete kuhani slani krumpir koji me oduševio! Tako jednostavna namirnica a tako ukusna! Žao mi je što nisam tražila recept za to! Uz svježi domaći kruh, sarma je bila za prste polizati!
Probala sam puno čobanaca na ovom putovanju kroz restorane ali nikada nisu poslužili čobanac u malom kotliću! Takav način posluživanja daje dojam kao da ste dobili svoj personalizirani kotlić čobanca, svježe pripremljen, posebno za vas! Čobanac je bio iznimnog i blagog okusa tako da ga možete jesti i ako ne volite jako žestoke čobance. Meso je bilo jako mekano i topilo se u ustima. Ono što, opet , podiže jelo na sasvim novu razinu je domaći kruh koji mirisom i okusom savršeno pristaje čobancu.
Za mog boravka u restoranu, odvijao se veći prijem gostiju i tada sam mogla vidjeti koliko je osoblje gostoljubivo i koliko se trude da pruže što bolji ugođaj gostima! Slavonski Biser je pravi ugostiteljski biser Nove Gradiške!
Ena sa Foodgasma
*Sve fotografije su vlasništvo Kreativna Koka, obrt za promociju i marketing. Ako želite koristiti fotografije, molimo Vas da nam se obratite na e-mail kreativnakoka@gmail.com. Svako neovlašteno korištenje fotografija smatra se kršenjem autorskih prava te je podložno tužbi.*