Restoran Dukat

by Slavonka
U suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije donosim vam jedan novi, ukusni serijal kroz koji ću, u tri mjeseca,  posjetiti 13 restorana koji su uključeni u projekt “Okusi graničarskog Posavlja”. Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Više o projektu možete doznati ovdje: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije!
najmlađem gradu u Hrvatskoj, u Novoj Gradiški, u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” imaju tri restorana. Jedan od njih je restoran “Dukat”!


Dukat je dragocjeni zlatnik, izuzetno vrijedan i cijenjen u slavonskoj tradiciji a to se može reći i za restoran Dukat!
Restoran Dukat je smješten blizu izlaza autoceste tako da ćete bez problema doći do njega!

Prvo što će vas oduševiti je interijer restorana. Restoran je prekrasno uređen s puno slavonskih detalja – od šlinganih zavjesa, ukrasnih otarčića pa do slavonskih motiva na rezbarenim slikama i umjetninama.

Obitelj Arić se, osim ugostiteljstvom, bavi i proizvodnjom mesnih prerađevina te su uzgajivači autohtone crne slavonske svinje “fajferice”, konja Posavca te goveda slavonskog podolca. Sve njihove proizvode možete kupiti i u restoranu a možete ih i degustirati u restoranu.


Uz restoran “Dukat”, obitelj “Arić” ima i “Eko etno seosko imanje – Matin i Anin stan”. Prostire se na 25 000m2 i svojim sadržajima poput ribnjaka, šetnje kroz drvored orasa i starih sorti jabuka nudi novi način opuštanja u slavonskoj ravnici.


Menu restorana odiše pravim Slavonskim duhom. Tako na meniju,između ostaloga, imaju pogačice s masti i paprikom, trgance te žgance s vrhnjem i slaninom koji se nalaze i u projektu “Okusi graničarskog Posavlja”.


Prvi zalogaj žganaca me bacio u djetinjstvo i podsjetio na dane kada mi je tata pripremao žgance na sličan način! Savršeno kuhani kremasti žganci s kiselim vrhnjem i prženom domaćom slaninom su mi jedno od dražih jela koje sam imala prilike probati! Baš zbog uspomena koje me vežu za ovo jednostavno jelo! Slavonija ima prekrasnu tradicionalnu kuhinju i drago mi je da Restoran Dukat njeguje tu baštinu pripremajući prava slavonska jela na tradicionalan način!

 

Restoran Dukat je mjesto za sve! Ondje možete provesti ugodan obiteljski ručak, druženje s ekipom ili romantičnu večeru s voljenom osobom!

 

Ena sa Foodgasma!

 

 

 

*Sve fotografije su vlasništvo Kreativna Koka, obrt za promociju i marketing. Ako želite koristiti fotografije, molimo Vas da nam se obratite na e-mail kreativnakoka@gmail.com. Svako neovlašteno korištenje fotografija smatra se kršenjem autorskih prava te je podložno tužbi.*

You may also like

Leave a Comment