Hotel Kralj Tomislav Nova Gradiška

by Slavonka

U suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije donosim vam jedan novi, ukusni serijal kroz koji ću, u tri mjeseca,  posjetiti 13 restorana koji su uključeni u projekt “Okusi graničarskog Posavlja”. Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Više o projektu možete doznati ovdje: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije!

 

 

Hotel kralj Tomislav smjestio se u samom centru Nove Gradiške. Otmjeno ime priliči vanjskom izgledu hotela a ljubazno osoblje pobrinut će se da se za kraljevski tretman tijekom vašeg boravka. Nažalost ovaj put nisam uživala u sauni koji hotel ima u svojoj ponudi nego sam odmah krenula put restorana.

U sklopu restorana nalazi se cafeteria i slastičarna gdje možete popiti kavu uz komad kolača ili torte. Restoran je otvoren za sve goste, ne samo hotelske. Osim što možete doći svaki dan na večeru (jer kuhinja radi od 17h), ovdje možete i prirediti veće domjenke i slavlja jer je prostor prostran.  Moram naglasiti kako se u restoranu nalazi i igraonica za najmlađe tako da budite sigurni da u hrani možete uživati u miru.

Kako sam došla malo ranije, imala sam priliku porazgovarati s konobarom koji me je ljubazno dočekao. S oduševljenjem mi je rekao kako u restoranu još uvijek rade stari chefovi koji doista poznaju originalne recepte s kojima se hotel kralj Tomislav ponosi.

Na meniju Okusi nalazi se nekoliko jela a ja sam probala srnetinu u brusnici i vratinu u pivu.

Rastu li vam zazubice od samog imena?

Srnetina

Moram pohvaliti pripremljenu srnetinu. Meso je bilo iznimno mekano i topilo se u ustima a domaći njoki su me oduševili!

Srnetina u umaku od brusnica

 

Vratina u pivu

Pripremom vratine u pivu, ovaj običan komad mesa dobije sasvim drugu dimenziju.

Vratina u pivu

Posjetom ovom restoranu, zaključujemo ovu seriju promocije restorana koji su u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja”. Veselimo se novim restoranima koji će postati dio ovog hvale vrijednog projekta i pomoći u promociji slavonske tradicionalne kuhinje!

Ena sa Foodgasma,

 

 

 

*Sve fotografije su vlasništvo Kreativna Koka, obrt za promociju i marketing. Ako želite koristiti fotografije, molimo Vas da nam se obratite na e-mail kreativnakoka@gmail.com. Svako neovlašteno korištenje fotografija smatra se kršenjem autorskih prava te je podložno tužbi.*

You may also like

1 comment

Mirjana Simic September 21, 2019 - 5:34 am

Malo sam se nasmijala njokima u Posavini?!

Reply

Leave a Comment