suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije donosim vam jedan novi, ukusni serijal kroz koji ću, u tri mjeseca, posjetiti 13 restorana koji su uključeni u projekt “Okusi graničarskog Posavlja”. Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Više o projektu možete doznati ovdje: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije!
Toliko puta sam prošla kraj ovog restorana i svaki puta mi zamiriši neko dobro pečenje. U užem centru grada Slavonskog Broda nalazi se restoran “Uno”. Sam eksterijer restorana ne otkriva puno ali kad zakoračite unutra, imate osjećaj kao da ste zakoračili u neka prošla vremena. Izuzetno ugodna atmosfera s prigušenim svjetlima i glazbom koja odgovara ambijentu je ono što će vas osvojiti na prvu.
Doznali smo kako je Restoran “Uno” na brodskoj gastro sceni još od davne 1988. godine. Kada sam se doselila u Slavonski Brod, svi su mi preporučili “Uno” kao omiljeni restoran! Kada sam krenula u potragu za lokacijom, odmah sam dobila direktne upute od slučajnih prolaznika koji su s oduševljenjem pokazivali prema restoranu. Tada sam već znala da nije čudno da su mi ovaj restoran toliko svi preporučivali!
Prvo što sam probala u restoranu “Uno” je bila njihova pizza. Odlično domaće tijesto iz krušne peći me oduševilo. Kada vam ju donesu za stol, odmah vas opije miris svježe pečenog tijesta koje obožavam.
Osim odlične pizze, u restoranu “Uno” možete uživati u drugim jelima koja su, kako kažu, bazirana na tradicionalnoj kuhinji slavonskog kraja i kombinacije modernih trendova kulinarstva! Tako možete probati izvrsnu teletinu ispod peke, janjetinu na lešo, juneći biftek, juhu s domaćim rezancima i mnoga druga jela. Ako niste sigurni što biste jeli, preporučujem da se obratite ljubaznom osoblju, ono će vam uvijek dati najbolju preporuku!
Naravno, ne možemo pričati o hrani a da ne spomenemo vino. U “Unu” možete kušati vina lokalnih vinara i tako upotpuniti svako jelo!
Osobito se veselim povratku ljetnog vremena i ručanju u ljetnom vrtu “Una” koje odiše posebnim šarmom i pravo je osvježenje u vruće ljetne dane!
Restoran “Uno” je, kao što sam već rekla, poznat i po svojim pizzama iz krušne peći. A ako odaberete mjesto blizu otvorene kuhinje, možete vidjeti pripremu pizze i uživati u pogledu na vatru iz krušne peći.
Restoran “Uno” ima nekoliko jela u projektu “Okusi graničarskog Posavlja” a jedno od njih je teletina ispod peke.
Kad su mi donijeli teletinu, shvatila sam da je to taj miris koji osjetim gotovo svaki dan kad prođem pokraj restorana. Savršeno pečena teletina uz odlično povrće i krumpir sa žara je jelo koje morate probati u “Unu”.
Vidimo se u UNU! 🙂