Valentinovske princeze

by Slavonka

Jedan mali zaljubljeni spin na klasične princezice. Ovaj hrskavi craquelin pokrov im daje poseban touch, a pravi su desert za romantičnu večeru u dvoje.

VIDEO IG

Potrebno vam je:

1 Kutija Dr.Oetker princes krafni

120g omekšalog maslaca

2 jaja

300ml vode

Za craquelin

60g glatkog brašna

60 g omekšalog maslaca

60 g šećera

2 žlice Dr.Oetker crvene boje

Za kremu:

500ml mlijeka

Za početak pripremite craquelin. U posudu dodajte sve sastojke i promiješajte. Dobit ćete izrazito meko tijesto.

Tijesto prebacite na papir za pečenje pa preko njega dodajte još jedan list papira i valjajte ga između listova na što tanje možete.

Tako razvaljanu smjesu stavite u hladnjak na 1h ili u zamrzivač na pola sata.

Za princeze, smjesi dodajte maslac i mlijeko pa miksajte da se sjedini, a onda dodajte jaja i miksajte još dvije minute. 

Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu, izrežite rupu od 1cm na vrhu vrećicu,  pa na protvan obložen papirom za pečenje istiskujte smjesu u obliku srca.

Pazite da vam oblik srca ne bude veći od srcolikog rezača za kekse.

Srcolikim rezaček z akekse izrežite craquelin u oblik srca pa svakoj princezici stavite na vrh pokrov.

Pazite da radite brzo kako se ne bi omekšao craquelin jer nećete moći rezati oblike.

Pecite na 200 stupnjeva 35-40 minuta.

Za kremu, uzmite smjesu za kremu iz Dr.Oetker kutije za princes krafne. Dodajte mu mlijeko, miksajte 5 minuta , a onda ju stavite u hladnjak na 30 minuta.

Svaku princezu prerežite I punite kremom.

You may also like

Leave a Comment