Uskršnji zeko s makom i limunom

by Slavonka

Slatka dekoracija blagdanskog stola – što okusom, što izgledom.

VIDEO UBACI

otrebno vam je za 1 zeku:*

*ako ćete peći klasični kuglof, u klasičnog kalupu onda sastojke poduplajte

Kalup Dr.Oetker

180g glatkog brašna

Pola žličice Dr.Oetker praška za pecivo

Prstohvat Dr.Oetker sode bikarbone

1 žlica maka (cijelo zrno)

50g maslaca sobne temperature

180g šećera

2 jaja

40ml soka od limuna

Korica od jednog limuna

1 žlica Dr.Oetker vanilija ekstrakta

30ml ulja

Prvo u posudi promiješajte suhe sastojke – brašno, sodu, mak, prašak za pecivo te koricu limuna.

U drugoj posudi pjenasto izradite maslac i šećer.

Dodajte jaja pa izradite. 

Dodajte sok od limuna, ulje te ekstrakt vanilije pa izradite.

Dodajte suhe sastojke i promiješajte.

Kalup za zeku rasklopite i dobro namastite i pobrašnite. Sklopite ga pa napunite smjesom. Punite tako da ostane 1cm prazan pri vrhu.

Kalup stavite na drugi protvan ukoliko nešto smjese izađe.

Pecite na 180 stupnjeva, 50minuta. Provjerite čačkalicom, ako izađe suha ili s par mrvica, gotov je.

Pustite zeku da se ohladi u kalupu, a onda ga pažljivo rasklopite pa pospite šećerom u prahu.

You may also like

Leave a Comment