Slatka dekoracija blagdanskog stola – što okusom, što izgledom.

VIDEO UBACI


otrebno vam je za 1 zeku:*
*ako ćete peći klasični kuglof, u klasičnog kalupu onda sastojke poduplajte
Kalup Dr.Oetker
180g glatkog brašna
Pola žličice Dr.Oetker praška za pecivo
Prstohvat Dr.Oetker sode bikarbone
1 žlica maka (cijelo zrno)
50g maslaca sobne temperature
180g šećera
2 jaja
40ml soka od limuna
Korica od jednog limuna
1 žlica Dr.Oetker vanilija ekstrakta
30ml ulja
Prvo u posudi promiješajte suhe sastojke – brašno, sodu, mak, prašak za pecivo te koricu limuna.
U drugoj posudi pjenasto izradite maslac i šećer.
Dodajte jaja pa izradite.
Dodajte sok od limuna, ulje te ekstrakt vanilije pa izradite.
Dodajte suhe sastojke i promiješajte.
Kalup za zeku rasklopite i dobro namastite i pobrašnite. Sklopite ga pa napunite smjesom. Punite tako da ostane 1cm prazan pri vrhu.
Kalup stavite na drugi protvan ukoliko nešto smjese izađe.
Pecite na 180 stupnjeva, 50minuta. Provjerite čačkalicom, ako izađe suha ili s par mrvica, gotov je.
Pustite zeku da se ohladi u kalupu, a onda ga pažljivo rasklopite pa pospite šećerom u prahu.