Ako imate čokoljupca u blizini, napravite mu ovu tortu! Čista dekadencija, punoća okusa koju daje čokolada i Dr.Oetker tamni kakao! Jednostavan je recept, a ako vam se čini mala torta od 18cm, vjerujte, nije. Iako je riječ o mousse kremi, torta je iznimno „jaka“ i dovoljan vam je jedan komad!

Za početak
U posudu dodajte
Dodajte jaje i
Rasporedite
Pustite da se
Za kremu, prvo
U posudu dodajte vrhnje
Šlagu postepeno
Kalup od 18cm
Na dno stavite
Tortu stavite u zamrzivač
Tortu odvojite od
Vrećice Dr.Oetker
Istresite Mirror
Dodajte glazuri
Mirror glaze
Tortu postavite
Sipajte mirror
Ostavite par
Ako želite meki
Instructions
Choccomousse torta
Ingredients
Biskvitni dio
Mousse krema
Mirror glaze
Instructions
pripremite biskvitni dio. Posudu za pečenje promjera 20x30 obložite papirom za
pečenje.
prvo sve suhe sastojke za biskvit – šećer, brašno, prašak za pecivo, vanilin
šećer te kakao. Promiješajte.
otopljeni maslac te vodu pa promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
smjesu po posudi za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
biskvit u potpunosti ohladi pa onda izrežite dva okrugla biskvita promjera
15cm.
otopite čokoladu i pustite da se prohladi do sobne temperature.
za šlag i miksajte dok ne postane čvrsto.
dodajte otopljenu čokoladu. Dodajete po 1/3 i nakon svakog dodavanja lagano
špatulom promiješajte. Kada dodajte zadnji dio čokolade, dodajte i Dr.Oetker
tamni kakao pa promiješajte dok se sve ne sjedini.
obložite prianjajućom folijom.
1/3 kreme pa na sredinu stavite biskvit. Na biskvit stavite drugi dio kreme pa
opet biskvit te treći dio kreme oko drugog biskvita tako da se izravna krema i
biskvit!
na 1h ili u hladnjak na 3h.
kalupa i prevrnite – tako da donji dio torte bude gornji. Zagladite rubove
toplom špatulom i stavite opet u hladnjak. Torta nek bude u hladnjaku sve dok
ne budete pripremili Mirror glaze.
Mirror glazea stavite u vruću vodu i pričekajte par minuta dok se sadržaj
vrećice skroz ne otopi.
glaze u posudu iz koje ćete sipati glazuru po torti.
tamni kakao i promiješajte. Nije loše promiješati sa štapnim mikserom kako bi
se svi komadići kakaa fino sjedinili.
ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ne smije biti topla, najbolje je
kad je temperatura neutralna na dodir.
na prevrnutu čašu, tako da glazura može kapati s ruba. Ispod stavite posudu
nekakvu ili tacnu za višak mirror glazea.
glaze od sredine torte a onda lagano prema rubovima pazeći da svugdje bude
jednako pokrivena.
minuta da se stisne, škarama odrežite višak i prebacite tortu na etažer!
mousse, prije posluživanja tortu ostavite par minuta na sobnoj temperaturi. Ako
želite čvršći, onda ju poslužite
direktno iz hladnjaka!