Chocomousse torta

by Slavonka

Ako imate čokoljupca u blizini, napravite mu ovu tortu! Čista dekadencija, punoća okusa koju daje čokolada i Dr.Oetker tamni kakao! Jednostavan je recept, a ako vam se čini mala torta od 18cm, vjerujte, nije. Iako je riječ o mousse kremi, torta je iznimno „jaka“ i dovoljan vam je jedan komad!

Ako imate čokoljupca u blizini, napravite mu ovu tortu! Čista dekadencija, punoća okusa koju daje čokolada i Dr.Oetker tamni kakao! Jednostavan je… Imal' šta slatko? Chocomousse torta European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Choccomousse torta

Za sve čokoljupce!

Ingredients

  

Biskvitni dio

  • 100 g šećera
  • 20 g Dr.Oetker tamnog kakaa
  • ½ Dr.Oetker vanilin šećera
  • ½ Dr.Oetker praška za pecivo
  • 50 g brašna
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 4 žlice vode

Mousse krema

  • 300 g tamne čokolade
  • 50 g Dr.Oetker tamnog kakaa
  • 400 ml vrhnja za šlag

Mirror glaze

  • 2 vrećice Dr.Oetker Mirror glazea
  • 3 žlice Dr.Oetker tamnog kakaa

Instructions

 

  • Za početak
    pripremite biskvitni dio. Posudu za pečenje promjera 20x30 obložite papirom za
    pečenje.

    U posudu dodajte
    prvo sve suhe sastojke za biskvit – šećer, brašno, prašak za pecivo, vanilin
    šećer te kakao. Promiješajte.

    Dodajte jaje i
    otopljeni maslac te vodu pa promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

    Rasporedite
    smjesu po posudi za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

    Pustite da se
    biskvit u potpunosti ohladi pa onda izrežite dva okrugla biskvita promjera
    15cm.

    Za kremu, prvo
    otopite čokoladu i pustite da se prohladi do sobne temperature.

    U posudu dodajte vrhnje
    za šlag i miksajte dok ne postane čvrsto.

    Šlagu postepeno
    dodajte otopljenu čokoladu. Dodajete po 1/3 i nakon svakog dodavanja lagano
    špatulom promiješajte. Kada dodajte zadnji dio čokolade, dodajte i Dr.Oetker
    tamni kakao pa promiješajte dok se sve ne sjedini.

    Kalup od 18cm
    obložite prianjajućom folijom.

    Na dno stavite
    1/3 kreme pa na sredinu stavite biskvit. Na biskvit stavite drugi dio kreme pa
    opet biskvit te treći dio kreme oko drugog biskvita tako da se izravna krema i
    biskvit!

    Tortu stavite u zamrzivač
    na 1h ili u hladnjak na 3h.

    Tortu odvojite od
    kalupa i prevrnite – tako da donji dio torte bude gornji. Zagladite rubove
    toplom špatulom i stavite opet u hladnjak. Torta nek bude u hladnjaku sve dok
    ne budete pripremili Mirror glaze.

    Vrećice Dr.Oetker
    Mirror glazea stavite u vruću vodu i pričekajte par minuta dok se sadržaj
    vrećice skroz ne otopi.

    Istresite Mirror
    glaze u posudu iz koje ćete sipati glazuru po torti.

    Dodajte glazuri
    tamni kakao i promiješajte. Nije loše promiješati sa štapnim mikserom kako bi
    se svi komadići kakaa fino sjedinili.

    Mirror glaze
    ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ne smije biti topla, najbolje je
    kad je temperatura neutralna na dodir.

    Tortu postavite
    na prevrnutu čašu, tako da glazura može kapati s ruba. Ispod stavite posudu
    nekakvu ili tacnu za višak mirror glazea.

    Sipajte mirror
    glaze od sredine torte a onda lagano prema rubovima pazeći da svugdje bude
    jednako pokrivena.

    Ostavite par
    minuta da se stisne, škarama odrežite višak i prebacite tortu na etažer!

    Ako želite meki
    mousse, prije posluživanja tortu ostavite par minuta na sobnoj temperaturi. Ako
    želite čvršći, onda ju  poslužite
    direktno iz hladnjaka!

You may also like

Leave a Comment