Njegova tjestenina s tunom

by Slavonka

Osim što dijelimo ljubav prema jedenju, ljubav prema kuhanju je jednako jaka. Postoje jela koja on priprema puno bolje a ovo mi je jedno od dražih. Jednostavno je ali izuzetno ukusno. Pogotovo kad se u to sve uključi još i domaća tjestenina!

Često priprema ovo jelo! Brzo je gotovo (ako ne pripremate svoju tjesteninu) i uvijek je jednako ukusno! Možete jesti toplo a može poslužiti i kao hladna salata! Varijacija je milijun…tj..samo te dvije 🙂

Postoje jela koja on priprema puno bolje a ovo mi je jedno od dražih. Šta ima za jest? Njegova tjestenina s tunom European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Njegova tjestenina s tunom

Postoje jela koja on priprema puno bolje a ovo mi je jedno od dražih. 
Prep Time1 hr
Cook Time30 mins
Servings: 4 ljudi
Author: Slavonka

Equipment

  • Kitchen Aid Pasta attachment

Ingredients

Tjestenina

  • 300 g oštrog brašna

Umak

  • 2 konzerve kvalitetne tune u komadima
  • 1 veći crveni luk
  • 5 manjih sušenih rajčica
  • 150 ml maslinovog ulja
  • sol, papar po ukusu
  • 1/2 žličice tucane ljute paprike po želji
  • 100 g ribanog Grana padano sira

Instructions

Tjestenina

  • Prvo stavite brašno u posudu za miksanje. Napravite mali krater u sredini i tu izlijte razmućena jaja. Mijesite tijesto prvo 3 minute na 2 brzini zatim još 5 minuta na srednjoj sve dok se ne sjedini!
  • Ako radite ručno - na radnu površnu istresite brašno. Napravite krater i izlijte razmućena jaja i mijesite dok se sve ne sjedini u jednoličnu smjesu.
  • Nakon što ste tijesto umjesili, umotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku da odmori barem 30 minuta!
  • Nakon 30 minuta možete početi valjati tijesto. Podijelite tijesto u 4 jednaka komada za valjanje. Svaka mašina za tjesteninu ima stupnjeve valjanja. Na Kitchen Aid nastavku imam 7 stupnjeva. Ja sam valjala do 6. jer volim da su rezanci malo deblji! Kada valjate tijesto, svakako vrh koji ide u mašinu pobrašnite kako bi što glađe prošao!
  • Nakon što ste dobili željenu debljinu, možete odmah rezati! Ja sam koristila nastavak za fettuccine - široke rezance.
  • Kada izrežete rezance, lagano ih pobrašnite kako vam se ne bi zalijepili!
  • Svejža tjestenina se kuha 3-5 minuta u kipućoj, posoljenoj vodi s malo maslinovog ulja!

Umak

  • Za njegov umak, prvo na malo ulja popržite sitno nasjeckan crveni luk i sitno nasjeckane sušene rajčice! Dinstajte 5 minuta. Posolite i popaprite!
  • Kada je luk dinstan a rajčice pustile aromu, dodajte tunu i 50 ml maslinvog ulja. Smanjite vatru i lagano pirjajte!
  • Dodajte kuhanu tjesteninu, promješajte. Zatim dodajte ostatak maslinovog ulja te soli po želji!
  • Na kraju naribajte grana padano sira i dodajte ljute tucane paprike - ako volite ljuto!

    Ako volite papreno, preporučam dosta papra, jako lijepo paše uz ovo jelo!

You may also like

Leave a Comment