Kinder Bueno Cupcakesi

by Slavonka

Kad netko kaže da je rekreirao okus nekakve poznate čokoladice u desertu, ja to shvatim ozbiljno, a najčešće se razočaram! Jedna od omiljenih čokoladica je defitivno Kinder Bueno, a svi pokušaji koje sam kušala su bili ok, ali ne dovoljno dobri. Do sada. Vjerujte mi, vrijedi svake minute, svakog lješnjaka i svake potrošene kalorije! Moj recept za Kinder Bueno cupcakes će biti vaš najdraži, garantiram!


Kad netko kaže da je rekreirao okus nekakve poznate čokoladice u desertu, ja to shvatim ozbiljno, a najčešće se razočaram! Jedna od… Imal' šta slatko? Kinder Bueno Cupcakesi European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Kinder Bueno Cupcakes

Vaši novi najdraži cupcakesi, garantiram..

Ingredients

Za 16 cupcakes-a

  • 2 jaja ,
  • 190 g šećera
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 140 ml mlijeka
  • 175 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo - cca 6g
  • 1 prstohvat soli

Kinder Bueno pasta

  • 250 g prženihi lješnjaka
  • 300 g otopljene bijele čokolade
  • 1 prstohvat soli

Krema za ukrašavanje cupcakea

  • 4 žlice Kinder bueno paste
  • 200 g mascarpone sira
  • 200 ml nezaslađenog vrhnja za šlag (ako koristitte zaslađeno, izostavite šećer=
  • 25 g šećera

Instructions

  • Prvo pripremite
    cupcakese. Kalup za cupcakese obložite papirićima za iste. Pećnicu ukljčite na
    180 stupnjeva.

    U posudu za
    miksanje dodajte jaja, vrhnje, ulje i vaniliju. Miksajte 3 minute. Dodajte
    zatim mlijeko pa miksajte još minutu.

    U smjesu prosijte
    sve suhe sastojke – brapno, prašak za pecivo te sol.

    Miksajte tri
    minute.

    Napunite 2/3
    svake cupcake košarice i pecite u 15-20 minuta. Nakon 15 provjerite čačkalicom
    u sredini, ako izađe suha, gotovi su. Svakako moraju dobiti blago zlatnu boju.

    Ostavite
    cupcakese da se ohlade u potpunosti.

    Za pastu, u
    blender ili food processor dodajte pržene lješnjake pa ih usitnite do grubo
    mljevene konzistencije. Zatim dodajte otopljenu bijelu čokoladu i prstohvat
    soli pa miksajte još 3-5 minuta dok ne dobijete lijepu pastu.

    Pastu prebacite u
    staklenku s poklopcem. Nećete baš sve potrošiti za ovaj recept.

    Za kremu,
    izradite prvo mascarpone sir i vrhnje za šlag te šećer. Izradite do čvrstih
    vrhova. Dodajte zatim 4 žlice Kinder bueno paste i miksajte dok se ne sjedini.
    Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji.

    Svaki cupcake
    izdubite u sredini do otprilike polovice.

    U svaki cupcake
    stavite žličicu paste, a gore ukrasite kremom.

    Pospite
    komadićima čokolade.

    Sakrijte od
    ukućana i uživajte sami!

     

You may also like

Leave a Comment