Uskršnji brioche kruh

by Slavonka

Vjerujem da svi imamo omiljeni okus Zdenka sira! Najdraži mi je klasični, a ovaj novi s medvjeđim
lukom dijeli prvo mjesto! Da bi ovaj brioche uskršnji kruh bio tako mekan, stavila sam u njega Zdenka
maslac! Naravno, maslac je dobar i kasnije, namažete ga na topli brioche i za čas nestane cijeli kruh!

Vjerujem da će i vaš stol ovih blagdana krasiti lijepi domaći kruh pa ga fotkajte ili snimite ,a onda do
6.4. objavite (feed ili story) vaš kruh na IG uz označavanje @zdenka_sir! Tako sudjelujete u darivanju
u kojem možete osvojiti bogati paket Zdenka proizvoda! Dobitnik će biti objavljen na @zdenka_sir pa
ih zapratite!

Vjerujem da svi imamo omiljeni okus Zdenka sira! Najdraži mi je klasični, a ovaj novi s medvjeđim lukom dijeli prvo mjesto! Da… Uncategorized Uskršnji brioche kruh European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

 

Uskršnji brioche kruh

Ingredients

  

  • 150 g ml toplog mlijeka
  • 500 g brašna + 50-100g za miješenje, ako treba
  • 10 g suhog kvasca
  • 60 g maslaca sobne temperature
  • 50 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 jaja srednje veličine

Za premazivanje i posipanje

  • 2 žlice mlijeka
  • 1 jaje srednje veličine - razmućeno
  • Sjemenke sezama po želji

Instructions

 

  • Toplom mlijeku dodajte šećer i kvasac i pustite da se kvasac zapjeni.
  • Brašnu dodajte Zdenka maslac pa lagano prstima utisnite u brašno-
  • Dodajte sol, jaja, mješavinu mlijeka i šećera te kvasca pa umijesite tijesto.
  • Pokrijte mokrom krpom i ostavite da se diže 30 minuta na toplom.
  • Nakon 30 minuta, rasporedite tijesto na tri jednaka djela. Svaki dio valjajte u jedan konopac duljine 40ak cm.
  • Od tri konopca ispletite pletenicu i smjestite ju u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje.
  • Pokrijte ju mokrom krpom i pustite da se diže 40 minuta na toplom.
  • Pecite na 180 stupnjeva, 35-45 minuta. Pripazite svakako na boju jer brioche zna brzo dobiti boju ako vam je pećnica prejaka!
  • Pritisnite prstom u pletenicu, ako ostane udubina, pecite još, ako se tijesto vrati u početnu poziciju, onda je gotovo!
  • Poslužite uz Zdenka sir ili Zdenka maslac.

You may also like

Leave a Comment