Pereci

by Slavonka

Sva hrana koja je kao “street food” i jede se prstima je po meni fašnička hrana, a tako su to i ovi mirisni domaći pereci! 

Za 10 komada:

650g glatkog brašna

1 žlica smeđeg šećera

350-370ml mlake vode

7g Dr.Oetker kvasca

50 g omekšalog maslaca

1 žličica soli

+krupna sol za posipanje kasnije

Kupka od sode bikarbone

100g sode bikarbone

3l vode

U posudu za miksanje dodajte brašno, smeđi šećer i kvasac. Dodajte mlaku vodu i pustite da se kvasac zapjeni, dovoljno je par minuta.

Dodajte ostale sastojke i mijesite otprilike 5-10 minuta na umjerenoj brzini dok se tijesto ne krene odvajati od posude.

Tijesto rasporedite na 10 jednakih kuglica, a onda svaku kuglicu razvaljajte u konopac duljine 40 cm.

Isprepletite u perec tako da uzmete krajeve konopca, prenesete ih prema unutra, jednom isprepletete i zaljepite za donji dio.

U posudi zakuhajte vodu i sodu bikarbonu.

Svaki perec uronite u kupku na 2 minute I vadite odmah na protvan obložen papirom za pečenje. Ostavite malo mjesta između svakog pereca pošto će se proširiti tokom pečenja.

Pospite odozgora krupnom soli I pecite ih na 180 stupnjeva 14-16 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

You may also like

Leave a Comment