Ja toliko volim kombinaciju jabuka i začina za jesen, pa su samim time ti recepti trenutno jedini u mojoj glavi! Ali vjerujte, fino je, toplo, jesenski…taman za staviti cijeli tanjur ispred sebe, leći i uživati u binge-watchanju najdražih serija!
Na mom IGTV možete pronaći i video pripremu ovih krofnica pa me zapratite i ondje! 🙂
Toplom mlijeku dodajte Dr.Oetker kvasac i prstohvat šećera.
U posudu za miksanje dodajte brašno, žumanjke, šećer i
Miksajte 5-10 minuta, odnosno, dok se tijesto ne odvoji od
Tijesto premjestite u posudu koju ste premazali maslacem i pokrijte ga čistom
Dok se tijesto diže, pripremite fil od jabuka. Jabuke narežite na kockice i stavite na tavu pa pirjajte na laganoj vatri.
Promiješajte i pirjajte 5 minuta.
Prebacite fil u drugu posudu i pustite da se u potpunosti
Tijesto za krafne razvljajte na 1 cm debljine i okruglim
Izrezane krafne prekrijte krpom i pustite da se dižu još 30
Zagrijte ulje i pržite vase krafne po 3 minute sa svake
Još vrele krafne uvaljajte u mješavinu smeđeg šećera i
Napunite filom od jabuka i uživajte!
Instructions
Krofne s jabukama
Ingredients
KrOfne
Posip
Fil od jabuke
Instructions
Promiješajte i pustite da se kvasac zapjeni.
omekšali maslac. Miksajte na najmanjoj brzini i postepeno dodajte mješavinu
mlijeka i kvasca.
stjenke.
krpom i pustite da se diže 1h.
Dodajte šečer, 1 Dr.Oetker cimet šećer te Dr.Oetker ekstrakt od vanlije.
ohladi.
rezačem izrežite krafne.
minuta.
strane.
Dr.Oetker cimet šećera.