Krofne s jabukama

by Slavonka

Ja toliko volim kombinaciju jabuka i začina za jesen, pa su samim time ti recepti trenutno jedini u mojoj glavi! Ali vjerujte, fino je, toplo, jesenski…taman za staviti cijeli tanjur ispred sebe, leći i uživati u binge-watchanju najdražih serija!

Na mom IGTV možete pronaći i video pripremu ovih krofnica pa me zapratite i ondje! 🙂

Ja toliko volim kombinaciju jabuka i začina za jesen, pa su samim time ti recepti trenutno jedini u mojoj glavi! Ali vjerujte,… Imal' šta slatko? Krofne s jabukama European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Krofne s jabukama

Čim dođe jesen, jedina kombinacjia koju priznajem su jabuke i začini. NJam!

Ingredients

KrOfne

  • 240 ml toplog mlijeka
  • prstohvat šećera običnog
  • 1 vrećica Dr.Oetker kvasca
  • 480 g brašna
  • 3 žumanjka sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 60 g omekšalog maslaca
  • 1 l suncokretovog ulja za prženje

Posip

  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 vrećica Dr.Oetker cimet šećera

Fil od jabuke

  • 4 jabuke narezane na kockice
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica Dr.Oetker cimet šećera
  • 2 žlice Dr.Oetker ekstrakta od vanilije

Instructions

  • Toplom mlijeku dodajte Dr.Oetker kvasac i prstohvat šećera.
    Promiješajte i pustite da se kvasac zapjeni.

    U posudu za miksanje dodajte brašno, žumanjke, šećer i
    omekšali maslac. Miksajte na najmanjoj brzini i postepeno dodajte mješavinu
    mlijeka i kvasca.

    Miksajte 5-10 minuta, odnosno, dok se tijesto ne odvoji od
    stjenke.

    Tijesto premjestite u posudu koju ste premazali maslacem i pokrijte ga čistom
    krpom i pustite da se diže 1h.

    Dok se tijesto diže, pripremite fil od jabuka.

    Jabuke narežite na kockice i stavite na tavu pa pirjajte na laganoj vatri.
    Dodajte šečer, 1 Dr.Oetker cimet šećer te Dr.Oetker ekstrakt od vanlije.

    Promiješajte i pirjajte 5 minuta.

    Prebacite fil u drugu posudu i pustite da se u potpunosti
    ohladi.

    Tijesto za krafne razvljajte na 1 cm debljine i okruglim
    rezačem izrežite krafne.

    Izrezane krafne prekrijte krpom i pustite da se dižu još 30
    minuta.

    Zagrijte ulje i pržite vase krafne po 3 minute sa svake
    strane.

    Još vrele krafne uvaljajte u mješavinu smeđeg šećera i
    Dr.Oetker cimet šećera.

    Napunite filom od jabuka i uživajte!

     

You may also like

Leave a Comment