Jesenska rolada

by Slavonka

Ova sočna, mirisna, jesenska rolada je nestala za tren, a tajni sastojak za jedinstvenu aromu I prepoznatljivu boju je muškatna bundeva!

Ova sočna, mirisna, jesenska rolada je nestala za tren, a tajni sastojak za jedinstvenu aromu I prepoznatljivu boju je muškatna bundeva! Imal' šta slatko? Jesenska rolada European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Jesenska rolada

Ingredients

  • 3 jaja sobne temperature
  • 225 g šećera
  • 150 g pirea od muškatne bundeve
  • ½ vrećice Dr.Oetker sode bikarbone
  • ½ vrećice Dr.Oetker praška za pecivo
  • 1 Dr.Oetker cimet šećer
  • 1 žličica mljevenih klinčića
  • 1 žličica cejlonskog cimeta
  • 120 g glatkog brašna

Fil

  • 200 g krem sira
  • 6 žlica omekšalog maslaca
  • 1 žlica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
  • 160 g šečera

Instructions

  • Za početak veliki protvan, onaj koji dobijete s pećnicom,
    obložite papirom za pečenje, a pećnicu uključite na 180 stupnjeva.

    U posudi pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, Dr.Oetker
    sodu bikarbonu (pola vrećice) I pola vrećice Dr.Oetker praška za pecivo. Dodajte
    I mljeveni klinčić te cejlonski cimet pa promiješajte.

    U drugu posudu dodajte šećer, jaja, pire od bundeve i
    Dr.Oetker cimet šećer pa mikserom promiješajte.

    Dodajte suhe sastojke I promiješajte.

    Smjesu izlijte na pripljeveni protvan. Biskvit pecite 10-15
    minuta, odnosno, dok ne dobijete lijepu zlatnu boju.

    Za rolanje biskvita pripremite čistu krpu koju ste smočili.
    Pospite šećerom pa na krpu prebacite biskvit tako da vam donja strana (ona s
    papirom za pečenje) bude gore.

    Pažljivo uklonite papir za pečenje I zarolajte uz pomoć
    krpe. Ostavite roladu da se ohladi u krpi.

    Kada je rolada hladna, možete pripremiti fil.

    Sve sastojke za fil stavite u posudu I izmiksajte.

    Odrolajte roladu I ravnomjerno premažite filom.

    Zarolajte ju I umotajte u prijanjajuću foliju I pustite još
    2h ili preko noći da se ohladi u potpunosti.

    Na ovaj način će rolada postati izuzetno sočna i ukusna pa
    nemojte preskočiti ovaj korak!

You may also like

Leave a Comment