Ova sočna, mirisna, jesenska rolada je nestala za tren, a tajni sastojak za jedinstvenu aromu I prepoznatljivu boju je muškatna bundeva!
Za početak veliki protvan, onaj koji dobijete s pećnicom,
U posudi pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, Dr.Oetker
U drugu posudu dodajte šećer, jaja, pire od bundeve i
Dodajte suhe sastojke I promiješajte.
Smjesu izlijte na pripljeveni protvan. Biskvit pecite 10-15
Za rolanje biskvita pripremite čistu krpu koju ste smočili.
Pažljivo uklonite papir za pečenje I zarolajte uz pomoć
Kada je rolada hladna, možete pripremiti fil.
Sve sastojke za fil stavite u posudu I izmiksajte.
Odrolajte roladu I ravnomjerno premažite filom.
Zarolajte ju I umotajte u prijanjajuću foliju I pustite još
Na ovaj način će rolada postati izuzetno sočna i ukusna paInstructions
Jesenska rolada
Ingredients
Fil
Instructions
obložite papirom za pečenje, a pećnicu uključite na 180 stupnjeva.
sodu bikarbonu (pola vrećice) I pola vrećice Dr.Oetker praška za pecivo. Dodajte
I mljeveni klinčić te cejlonski cimet pa promiješajte.
Dr.Oetker cimet šećer pa mikserom promiješajte.
minuta, odnosno, dok ne dobijete lijepu zlatnu boju.
Pospite šećerom pa na krpu prebacite biskvit tako da vam donja strana (ona s
papirom za pečenje) bude gore.
krpe. Ostavite roladu da se ohladi u krpi.
2h ili preko noći da se ohladi u potpunosti.
nemojte preskočiti ovaj korak!