Dosta ljudi ne voli čvarke ali voli čvarkuše! Ja volim oboje, ne diskriminiram! Čvarkuše su idealan snack za druženja, PMS, dobre filmove ili sve zajedno…

Tijesto za čvarkuše je bazično, dizano tijesto i nema pretjerane filozofije osim jednog pravila – morate ih ostaviti da odmore i da se dignu nakon rezanja! Tako će biti fino hrskave izvana a iznutra mekane kao dušica.

Svi imamo nekakav svoj recept za čvarkuše, meni je moj najbolji pa će možda i vama biti!
Ovaj recept vam donosim u suradnji s KitchenAid Croatia!
Instructions
Čvarkuše
Equipment
Ingredients
Tijesto
Fil
Instructions
Kvasac
U posudicu dodajte kvasac, šećer i 5 žlica mlake vode. Promiješajte i pustite
da se zapjeni – 5 minuta.Tijesto
sastojke. Uvijek prvo koristim plosnatu jer se s njom bolje smiksa.
minuta. Tijesto je dovoljno umješeno kada se u potpunosti odvoji od stjenke posude.
mijesi pripremite fil. Čvarke stavite u blender, dodajte sol i suhi luk.
Blendajte dok ne dobijete grublju paštetu! Ako nemate blender možete na mašinu
za mljeti meso usitniti čvarke ili ih nasjeckati nožem.
na kojoj nisu čvarci, preklopite tu polovicu s čvarcima i opet razvaljajte.
Preklapanje ponovite još 4 puta. Nakon zadnjeg preklapanja tijesto nemojte
valjati nego ga lagano pritisnite prstima, pokrijte krpom i ostavite da odmori
10 minuta.
na tepsiju, na papir za pečenje, pokrijte krpom i ostavite na toplom 30 minuta!
Nakon 30 minuta uključite pećnicu na 250 stupnjeva i pustite čvarkuše da se
dižu još toliko koliko je potrebno da se pećnica ugrije.Notes