Cheesecakeich

by Slavonka
Nije ovo običan cheesecake. Bolji je od običnog. I ime je bolje. Cheesecakeić.

Baš kako volim pojednostaviti komplicirana jela, tako volim zakomplicirati jednostavna. I baš zato često volim sama napraviti svoju podlogu za cheesecake u obliku prhkog tijesta. Meni čini veliku razliku jer taj okus maslaca baš paše. A kad se sve zbroji, nije mi sad trebalo sad vremena dulje nego inače, u biti, trebalo mi je gotovo jednako vremena da napravim prhko tijesto koliko mi treba da si sameljem kekse.

I znam, mogu kupiti mljevene kekse ali ja volim nekoliko vrsta koristiti pa tu  opet sve zakompliciram.

Ali ono što nije komplicirano je ovaj recept.

Nije ovo običan cheesecake. Bolji je od običnog. I ime je bolje. Cheesecakeić. Imal' šta slatko? Cheesecakeich European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

 

Cheesecakeić

Nije ovo običan
cheesecake. Bolji je od običnog. I ime je bolje. Cheesecakeić.
Prep Time30 mins
Cook Time45 mins

Ingredients

Tijesto (dovoljno za 18 muffin košarica)

  • 60 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 200 g oštrog brašna

Fil 1

  • 100 g običnog svježeg sira
  • 200 g krem sira
  • 4 žlice šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije

Fil 2

  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 3 žlice šećera

Po želji, topli preljev od borovnica

  • 5 žlica smrznutih divljih borovnica
  • 3 žlice šećera
  • 5 žlica vode

Instructions

Tijesto

  • Uključite pećnicu na 180 stupnjeva i pustite da se grije. U kalup za muffine posložite papiriće
    za muffine.
  • U posudu dodajte maslac, šećer i brašno. Prstima sjedinite sastojke.
  • Dobit ćete mrvičasto tijesto, tako mora biti.
  • U svaki muffin stavite žlicu mrvica.
  • Utisnite tijesto. Slobodno pustite da i sa strane bude malo tijesta.
  • Košarice pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Ako koristite ventilator, isključite ga.

Fil 1&2

  • Dok se košarice peku pripremite filove. Za prvi fil, sve sastojke – svježi sir, krem sir, šećer, vaniliju i jaje stavite u posudu i pjenjačom sjedinite.
  • Dobit ćete glatku smjesu. Ako imate slastičarske vrećice ili obične vrećice koje mogu glumiti slastičarske, predlažem da prebacite kremu u vrećicu kako bi vam lakše bilo punjenje.
  • Za drugi fil, kiselo vrhnje i šećer stavite u posudu i promiješajte pjenjačom.
  • Kada su košarice pečene (bit će zlatne), punite ih prvim filom do pola.
  • Slobodno malo sa žlicom poravnajte površinu. Tu kremu pecite 25 minuta još na isto 180 stupnjeva.
  • Nakon 25 minuta, na svaki muffin dodajte žlicu fila dva i lagano premažite preko cijele površine. Tu kremu pečete još 5 minuta.
  • Cheesecakeiće ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi 5 minuta, nakon toga ih možete slobodno staviti u hladnjak. Nakon 10 minuta će biti spremni za jesti!
  • Za preljev od borovnica, u posudu za kuhanje stavite borovnice, šećer i vodu i pustite da
    zakuha. Kada je šećer otopljen, preljev je gotov. Ako želite gušći preljev,
    kuhajte na laganoj vatri do željene gustoće.

You may also like

1 comment

Maja Lesjak February 29, 2020 - 7:13 pm

5 stars
Recept je odličan 🙂

Reply

Leave a Comment