Listarići

by Slavonka

Prvo ih jedete s pekmezom a kasnije s kulinačom.

Obožavala sam jesti listariće kad sam bila mala. Danas se isto ništa nije promijenilo osim činjenice da si ih sama moram praviti. Ovaj recept je jednostavan i stariji od mene dva puta!

Dok su topli, najviše ih volim na slatko jesti. Pekmez, nutella ili samo šećer u prahu. Kasnije, kad malo ‘ladnu, onda valjaju i uz kulinaču, slaninu…mogućnosti je bezbroj…

Prvo ih jedete s pekmezom a kasnije s kulinačom. Desserts Listarići European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

 

Listarići

Na slatko, na slano, kako god želite.
Prep Time40 mins
Cook Time15 mins

Ingredients

  • 2 jaja sobne temperature
  • 500 ml mlijeka
  • 550 g brašna + još malo za valjanje
  • 10 žlica svinjske masti za prženje
  • 100 g šećera u prahu za posipanje

Instructions

  • U mikser stavite jaja i mlijeko. Miksajte na minimalnoj brzini postepeno dodavajući brašno.
  • Kada ste sjedinili sastojke, možete promijeniti ravnu lopaticu kukom za tijesto. Ako radite ručno, ne morate ništa promijeniti he he.
  • Tijesto mijesite još 10 minuta. Ako radite ručno, slobodno dodajte još malo brašna za mješenje. Tijesto mora u konačnici biti mekano. Kada ste umijesili, ostavite ga da odmori 30 minuta pokriveno krpom.
  • Nakon odmora, razvaljajte tijesto što tanje možete. Mast si možete sad već staviti zagrijavati na laganoj vatri. Ako ne konzumirate mast, možete koristiti ulje, bitno je samo da bude bar 2 prsta ulja kako listarići ne bi doticali dno.
  • Izrežite rombiće i u sredini zarežite crtu kao kod poderanih gaća.
  • Pržite sa svake strane po dvije minute, dok ne dobijete zlatno-žutu boju!
  • E ovaj korak je na vama. Hoćete namazati pekmezom ili narezati kakvih slavonskih delicija uz to...

Leave a Comment