Bučine pogačice

by Slavonka

Kupim bučino brašno tu i tamo i skužim da ništa ne radim od njega nego eto, stoji i čeka inspiraciju. Danas je došlo do inspiracije pa sam u nedostatku kruha napravila ove pogačice koje su na kraju ispale jako fine!

Poprilično je jednostavan recept a ako volite bučino brašno i ulje, bit će vam i omiljeni.

Kupim bučino brašno tu i tamo i skužim da ništa ne radim od njega nego eto, stoji i čeka inspiraciju. Šta ima za jest? Bučine pogačice European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Instructions

 

Bučine pogačice

Jednostavne i fine bučine pogačice
Prep Time15 mins
Cook Time30 mins

Ingredients

  • 1 žličica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 10 žličica tople vode
  • 200 g manitoba brašna - može i obično glatko
  • 150 g bučinog brašna
  • 2 žličice bučinog ulja
  • 220 ml tople vode
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice ulja

Instructions

  • Prvo kvascu dodajte šećer i 10 žličica tople vode. Promiješajte i pustite da se zapjeni!
  • U posebnoj posudi pomiješajte manitoba brašno i mlaku vodu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Bit će nešto mekša. Dodajte zatim bučino brašno i ulje i sjedinite. Na kraju dodajte sol i dobro promiješajte!
  • U kalup za muffine posložite papiriće za muffine. U svaki stavite žlicu tijesta. Ja sam koristila žlicu za sladoled, možete i običnu žlicu, nije bed. Dobila sam 11 pogačica.

    Pogačice pokrijte krpom i ostavite da se dižu 15 minuta.

  • Pećnicu uključite na 180 stupnjeva i pustite da se grije.
  • Prije pečenja pogačice, ako želite, pospite grubo mrvljenim ili sjeckanim sjemenkama bundeve!
  • Pecite 30 minuta i uživajte uz jogurt, varivo ili solo!

You may also like

Leave a Comment