Skinny pita

by Slavonka

E sad kad ste kliknuli u nadi da je ovo nekakav dijetni recept, moram vas razočarati, pita je skinny, ali samo po izgledu!

Ova tanka pita je super za uz kavicu, čaj ili za iskorištavanje ostatka kajsija kao u mom slučaju.

Ukusno, hrskavo tijesto s aromom maslaca i limete, meka kajsija i crunchy bademi. Mislim da je to sve što vam treba.

Ukusno, hrskavo tijesto s aromom maslaca i limete, meka kajsija i crunchy bademi. Mislim da je to sve što vam treba. Imal' šta slatko? Skinny pita European Print This
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Instructions

Skinny pita

Hrskava korica s aromom maslaca i limete, meke kajsije i što vam više treba?

Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins

Ingredients

  

Mrvičasto tijesto

  • 170 g oštrog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 70 g maslaca narezanog na kockice
  • 1 žličica korice limuna ili limete po želji
  • 1 jaje sobne temperature
  • 10 g maslaca za premazati kalup

FIL

  • 4 polovice kajsija iz kompota narezanih na šnite

Streusel - krokant

  • 50 g mljevenih badema
  • 30 g otopljenog maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica oštrog brašna

Instructions

 

Mrvičasto tijesto

  • Možete odmah upaliti pećnicu na 180 stupnjeva i pustiti ju da se grije.

    U posudu stavite sve sastojke osim jajeta - brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli, maslac narezan na kockice, šećer i koricu limete.

  • Prstima sjedinite sastojke. Dobit ćete mrvičasto tijesto. Dodajte mu jaje i opet, prstima sjedinite!
  • Kalup za pite promjera 28cm premažite maslacem i 2/3 smjese rasporedite po dnu kalupa.

Fil

  • Kajsije narežite na šnite.
  • Rasporedite po tijestu.
  • Pospite ostatak smjese gore i lagano pritisnite prstima. Stavite peći u zagrijanu pećnicu. Pecite 20 minuta.
  • Dok se pita peče, pripremite posip - streusel - krokant. U posudu dodajte sve sastojke - mljevene bademe, otopljeni maslac, šećer i oštro brašno. Po želji možete dodati malo korice od limete.
  • Promiješajte sastojke prstima ili žlicom. Dobit ćete mrvice sreće.
  • Nakon 20 minuta pečenja, mrvice sreće rasporedite po površini pite. Pojačajte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite još 10 minuta!
  • Poslužite uz sladoled od vanilije. Sakrijte se u špajz i ne dajte nikome komad.

You may also like

Leave a Comment