Tragom grofa Pfeiffera i naše kraljice MaXYame

by Slavonka

O Crnoj Svinji sam pisala već i to je već moja stara ljubav o kojoj možete čitati ovdje, a zaljubljena sam i u rad moje drage kolegice MaXYame pa kad sam dobila čast prisustvovati na večeri u kojoj su se spojile Crna Svinja i Maja, znala sam da ne smijem to propustiti!

Prvo što vas oduševi kada dođete u Crnu Svinju je okoliš i uređenje koje je tako pomno smišljeno da izgleda kao ga je priroda rodila i kao da je baš tu gdje treba biti! Ovo druženje smo započeli Krauthakerovim pjenušcem s jagodama i uživali u ugodnom razgovoru s direktorom, gospodinom Pipunićem koji nam je ispričao kako je nastala Crna Svinja tj. Terra Negra Country Club

MaXYama

Za vas koji ne znate, Maja, u blogerskim vodama poznata kao MaXYama je poznata slavonska food styling kraljica, odlična kuharica i pripovjedačica najljepših slavonskih priča! Možete biti sigurni da će vas odlično nahraniti i natjerati vas da se zaljubite u Slavoniju, a s ovim menijem koji je dizajnirala potvrdila je onu moju – Slavonija je više od kulina!

Tatar od dimljenog šarana, bučinog ulja i kavijara

Hladno predjelo, tatar od dimljenog šarana, bučinog ulja, malkoc kavijara i domaćeg kruščića je pravi pokazatelj raznovrsnosti koju Slavonija nudi! Savršeno pogođeni okusi koji su dodatno pojačani odličnom kapljicom vina Silvanac Zeleni, PP Orahovice!

Rižoto od puževa i šparoga na poriluku s tostiranom slaninom DOBRO

Tragove grofa Pfeiffera nastavljamo toplim predjelom, rižotom od puževa i šparoga na poriluku s tostiranom slaninom DOBRO. Ovo jelo je imalo sve – slatkoću poriluka, specifičnu aromu puža, hrskavost šparoge i onda slana tostirana slanina! Raj za gurmana!

Od tima Crne Svinje mnogi bi mogli učiti

Svako jelo je bilo sljubljeno s vinom, slavonskim naravno! Uz toplo predjelo kušali smo Chardonnay sur Lie Antunović, a ja odjednom postala vinopija. Divno.

Bistra juha od perlinke s jetrenim knedlama

I onda stigne juha i raspameti nas. Bistra juha od perlinke s jetrenim knedlama i vlascem! S prvom žlicom koju sam okusila, zažmirila sam i imala osjećaj kao da vas je netko zagrlio svom toplinom ovog svijeta i mirom doma. Baš me podsjetilo na dom, materine nedjeljne supe i bakine zagrljaje… patetično? Ne, ne! Slavonsko? Da!

Siber Rose

Uz ovo jelo kušali smo odličan Siber Rose!

Ovome sam se jako veselila! Glavno jelo – confit obraza crne slavonske svinje, pire od celera, aromatizirani ljubičasti kupus, juice od jabuke… Baš kako je Maja rekla, obrazi su doista najfiniji komad mesa, što od svinja, što od šarana! Za ovaj masterpiece nam nije trebao nož. Meso se topilo u ustima i u vrhunskoj kapljici vina Venje Crno, Enjingi! Doista, masterpiece!

I dođe desert, čokoladna Pavlova s trešnjama – hruštevima, Maja kaže prejednostavan, a mi oduševljeni! Nisam nikada probala beze koru u kojoj ima kakaa, i mogu reći da ću ovu ideju sigurno ukrasti!

Uz desert smo uživali u vrhunskom Roseu Pannonium Dea Rose, Josić !

Maestro Crne Svinje

Kada sam saznala za Majine posebne ručkove, znala sam da želim biti dio tog iskustva. Posebnost svakog Majinog jela je upravo u njoj. Ta pozitiva kojom ona zrači, strast koju prenosi u svako jelo, i slavonsko srce koje osjetite u svakom zalogaju je ono zbog čega želite biti dio tog posebnog trenutka…

Hvala Crnoj Svinji na iznimnom gostoprimstvu, kao i uvijek…
I kao što sam rekla i Maji, hvala ti što radiš ovo za Slavoniju…

You may also like

Leave a Comment