Salaš Savus “Mjesto gdje nastaju uspomene”

by Slavonka

U suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije donosim vam jedan novi, ukusni serijal kroz koji ću, u tri mjeseca,  posjetiti 13 restorana koji su uključeni u projekt “Okusi graničarskog Posavlja”. Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Više o projektu možete doznati ovdje: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije!

I “Hotel Savus” i “Salaš Savus” su dio projekta “Okusi graničarskog Posavlja”.

Hotel “Savus” je jedan najpoznatijih hotela u Slavonskom Brodu. Nalazi se na najljepšem brodskom korzu a, osim vrhunskog smještaja i hrane, ondje možete popiti i najbolju kavu u gradu.

Svega pet kilometara od Hotela Savus, nalazi se Eko-Etno Salaš Savus.

U Bukovlju, u ulici Masleničkih vitezova, na 10 hektara brdskog krajolika proteže se “Salaš Savus”!


Odmah će vas kupiti eksterijer a pogled na grad će vas ostaviti bez daha! Nažalost, “Eko -etno Salaš Savus” nije otvoren svaki dan ali ako planirate proslavu bilo koje vrste, imate priliku uživati u ovom unikatnom okruženju, vrhunskoj hrani i gostoljubivom osoblju!
Doista, vlasnici i radnici salaša učinit će sve da se osjećate ugodno i da vam vaša proslava ostane u najboljem sjećanju!

 

“Hotel Savus” i “Salaš Savus” imaju nekoliko jela u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” a ja sam probala neka od njih…i malo više od toga..
U ugodnom druženju s direktorom Ivanom Bogovićem, saznali smo kako koriste samo najbolje sastojke a osobito se ponose svojim domaćim proizvodima poput – kulina, slanine, kobasice, ajvara i paprike u ulju.
Probala sam pileći paprikaš, kobasicu s kupusom i teletinu. Pravi zimski meni koji me oduševio. Osobito me oduševila meka teletina i domaća kobasica koja je bila savršeno začinjena.

Domaća kobasica s kupusom

Kuhanje pilećeg paprikaša

Teletina i krumpir

Domaća kobasica s kupusom

Teletina i krumpir

Pileći paprikaš

Kobasica s kupusom

 

Prije nego što sam degustirala gore navedena jela, ispekli su domaće slanine na žaru i to je bilo najbolje toplo predjelo ikad! Domaća pržena slanina u kombinaciji s domaćim kruhom, koji ondje poslužuju je stvarno pun pogodak! Gospodin Bogović nas je počastio i s domaćim kulinom iz njihove proizvodnje koji uz savršenu boju ima i savršen okus!

 

“Salaš Savus” je idealno mjesto i za team building. Tako ondje organiziraju i višednevni događaj “Slavonska svinjokolja” gdje gosti sudjeluju u pripremanju tradicionalnih slavonskih specijaliteta uz prigodna natjecanja. Na kraju događaja, gosti imaju priliku u slavonskom amperu ponijeti kući delicije koje su sami pripremili.

 

Prostor salaša je ugodan i topao te je samim time idealan za proslave i okupljanja s vašim najmilijima.
Vani se nalazi igralište za djecu a imaju u planu napraviti i zabavni park za najmlađe goste pa možete biti sigurni da će i djeci biti zabavan boravak na Salašu.

 

Ako želite proslaviti bitne događaje u okruženju prirode i daleko od gradske vreve, “Eko-etno Salaš Savus je pravo mjesto za vas. Prekrasno okruženje, topao ugođaj, vrhunska hrana i vaši najdraži, što vam više treba?!

 

 

 

Ena sa Foodgasma

 

 

fotografije iz zraka: Neven Nagy

 

*Sve fotografije su vlasništvo Kreativna Koka, obrt za promociju i marketing. Ako želite koristiti fotografije, molimo Vas da nam se obratite na e-mail kreativnakoka@gmail.com. Svako neovlašteno korištenje fotografija smatra se kršenjem autorskih prava te je podložno tužbi.*

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment