Škripi Đeram, škripi Đeram…

by Slavonka

U suradnji s Turističkom zajednicom Brodsko-posavske županije donosim vam jedan novi, ukusni serijal kroz koji ću, u tri mjeseca,  posjetiti 13 restorana koji su uključeni u projekt “Okusi graničarskog Posavlja”. Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Više o projektu možete doznati ovdje: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije!

Na samom istoku Brodsko – Posavske županije, u Velikoj Kopanici, nalazi se restoran „Đeram“. Ovaj restoran je meni posebno mjesto. Kako se nalazi blizu  mog rodnog sela, Gundinaca, često smo tamo znali ići na pizzu. Kao studenti bi štedjeli novce da se možemo počastiti večerom u Đermu i nikada nas nije razočarao! Baš kao ni sada, kada sam ga posjetila u sklopu projekta „Okusi graničarskog Posavlja“.

U Đermu već godinama možete pojesti kvalitetna i ukusna jela a ako pretjerate u delicijama, možete i prespavati ondje. Zbog pristupačne lokacije, možete navratiti ondje i s autoceste i uživati u domaćoj kuhinji u posebnom ambijentu!

Kada uđete u restoran, prvo što će vas dojmiti je ručno rađen masivni namještaj koji daje posebnu toplinu restoranu. Hrpa malih dekorativnih detalja zbog kojih ne možete zaboraviti da se nalazite u srcu lijepe Slavonije. Ako sjednete za stol do prozora, imate prekrasan pogled na Slavonsku ravnicu, što vam više treba?

 

U Đermu sam jela pravu domaću kuhinju: čobanac, grah s kobasicom i pečeni file smuđa!

Čobanac

Savršeno kuhan čobanac, savršeno začinjen…Doista, jedan od boljih čobanaca a još kad s njim kombinirate domaće pogačice koje su svježe pečene u peći na drva, opet, savršeno!

 

Grah s kobasicama

 

Dugo nisam jela domaći grah! Moj tata je specijalizirao kuhanje graha i njegov mi je najbolji. Kada sam probala ovaj grah u Đermu, podsjetio me na domaći grah kakav samo moj tata zna skuhati! To je sve što vam treba, prava domaća kuhinja u domaćem ambijentu!

 

Pečeni file smuđa

Ako ste za nešto laganiju hranu, predlažem da probate ovaj sočni file smuđa! Dolazi u kombinaciji s najfinijim krumpirom s blitvom tako da će vas sigurno zasititi!

Osim ovih jela, predlažem da probate i pizzu. Doista je jedna od boljih na tom području i nećete ostati razočarani!

 

Vidimo se u Đermu!

You may also like

Leave a Comment